Gartner: ICT-budgetten blijven gelijk

In tegenstelling tot eerdere onderzoeken, denkt analistenbureau Gartner dat de ict-budgetten in 2009 gelijk blijven voor de meeste bedrijven in Europa. Van alle cio's, ook die het totale budget zien stijgen, op een bepaald vlak een besparing gevraagd.

Marktanalist Gartner verwacht niet dat de ict-budgetten voor 2009 groeien, maar gelijk blijven. Het analistenbureau vroeg 1527 ict-directeuren naar het budget voor het komende jaar. De bugetten van Europese en Noord-Amerikaanse ict-directeuren blijven gelijk. Voor de bedrijven in Latijns-Amerika stijgt het automatiseringsbudget.

Alle bedrijven nemen maatregelen tegen de huidige economische omstandigheden, zegt analist Mark McDonald. Cio's worden met kostenbesparingen geconfronteerd. "Op sommige vlakken moet in de kosten worden gesneden. Op andere vlakken is juist een investering gewenst. Zelfs cio's die hun totale budget zien stijgen, moeten op bepaalde onderdelen snijden in de kosten."

Noodzaak van ICT

De analist merkt dat steeds meer directeuren de noodzaak van ict voor de bedrijfsvoering inzien. "Zij verwachten dat it een rol speelt bij het omlaag brengen van de bedrijfskosten, niet alleen door kosten te besparen, maar ook door bedrijfsprocessen te veranderen, de werknemers effectiever te laten werken of door meer toegang tot informatie." Ict kan hierbij helpen. In de top tien van belangrijkste prioriteiten voor de business staan deze drie dingen bovenaan.

Uit onderzoek van Ernst & Young van december blijkt dat Nederlandse ict-managers een lichte stijging van het ict-budget verwachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De analist merkt dat steeds meer directeuren de noodzaak van ict voor de bedrijfsvoering inzien."
Tja die computers draaien niet voor de kat zijn viool in de serverruimte

""Zij verwachten dat it een rol speelt bij het omlaag brengen van de bedrijfskosten, niet alleen door kosten te besparen, maar ook door bedrijfsprocessen te veranderen, de werknemers effectiever te laten werken of door meer toegang tot informatie"
Pcies... overal word er nog veel te veel "ge-ict-ed / computeren om het computeren" (soms ook als bezigheidtherapie van bepaalde afdelingen) i.p.v. daadwerkelijk te gaan automatiseren waarbij de ict werk overneemt van de mens.

Die computer is toch uitgevonden om ons MINDER werk te bezorgen en het leven van de mens eenvoudiger te maken?

Dit is heel vreemd.

Dit zou dan inhouden:

1. Dat er gewoon geld voor is.
2. Men heel graag wil beschikken over ict-kennis.

En de kredietcrisis gebruikt om mensen in onzekere dienstverbanden te laten werken.

Kortom : wel kennis en er niet voor willen betalen.

Verhalen doen de ronde dat men arbeidscontract voor je neus wordt voorgeschoteld en na opdracht, je in proeftijd wordt ontslagen. Aan de orde v/d dag.

Kan je net zo goed ZZP'en.

Forrester zegt dat in 2009 de uitgaven met 3 procent afnemen. Heliview zegt dat de totale bestedingen aan ict in 2009 groeien met naar verwachting 1,1 procent. En Gartner zegt nu dat de ict-budgetten in 2009 gelijk blijven voor de meeste bedrijven in Europa.

Kortom niemand weet het dus en misschien is dat wel de essentie van deze kredietcrisis.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-15T16:57:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.