BMC Software laat oog vallen op Marimba

De Texaanse softwareproducent BMC Software heeft Marimba overgenomen voor 8,25 dollar per aandeel.

BMC Software, leverancier van Enterprise Management-oplossingen, en Marimba hebben bekendgemaakt dat ze een definitieve overnameovereenkomst hebben getekend. Marimba is een leverancier van producten en diensten op het gebied van software-aanpassings- en -configuratiebeheer. Het heeft klanten in verschillende bedrijfssectoren, waaronder overheidsinstellingen, verzekeraars, financiële dienstverleners, de gezondheidszorg en de kleinhandel.
 
Volgens de overnameovereenkomst betaalt BMC voor Marimba een overnameprijs van 8,25 dollar per aandeel in contanten. Deze transactie vertegenwoordigt een overnamewaarde van circa 239 miljoen dollar. Na bijstelling in verband met het te verwachten netto balanstotaal aan contanten op 31 maart 2004, zal de netto-overnameprijs zo'n 187 miljoen dollar bedragen. BMC Software neemt ook de uitstaande aandelenopties van Marimba over en wil deze inwisselen in opties op aandelen BMC tegen een wisselkoers die is gebaseerd op de overnameprijs per aandeel.
 
BMC verwacht dat de transactie binnen twaalf maanden na afronding gaat bijdragen aan de winst per aandeel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-17T13:56:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.