Logica: meer aandacht aan riskmanagement

Ict-dienstverlener Logica gaat meer aandacht besteden aan het riskmanagement van projecten. De afdeling die daarvoor verantwoordelijk is, heeft van de nieuwe ceo Wilbert Kieboom een prominentere rol gekregen door de afdeling plaats te laten nemen in het managementteam. De dienstverlener deed onder andere projecten bij het UWV.

De nieuwe Logica Nederland-ceo Wilbert Kieboom heeft de afdeling ‘risk management' prominenter in de organisatie geplaatst. Deze afdeling moet ervoor zorgen dat de projecten die door de dienstverlener worden uitgevoerd goed verlopen.

"De afdeling risk management bekijkt op regelmatige basis de projecten die door Logica worden uitgevoerd. Als blijkt dat er een risico is, dan wordt er nauwgezetter begeleid", zegt Kieboom. De afdeling ‘risk management' bestond al bij Logica voordat Kieboom aantrad. Hij heeft het onderdeel toegevoegd aan het managementteam. "Het is nu een integraal onderdeel van de organisatie geworden."

Logica kwam het afgelopen jaar negatief in het nieuws door een mislukt project bij het UWV. Volgens de directeur gaan er overigens ook veel projecten goed. "Maar die een of twee projecten met een negatieve afloop blijven bij iedereen op het netvlies zitten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nadat Logica bij UWV de cursus 'Risicomanagement, hoe moet het niet?' heeft gevolgd (twv 90miljoen euro), richten ze nu een risicomanagement-tak op. Zal me niks verbazen als ze consultants uit dat clubje vervolgens weer bij het UWV gaan slijten, om hun te helpen probleem-projecten te voorkomen. En zo is de geld-verslind-cirkel weer helemaal rond en kunnen we ons opmaken voor het volgende Logica debacle....

@de insider
Dus jij hebt het liever dat organisaties niet leren van projecten uit het verleden en geen maatregelen treffen? Dus als bedrijf A een problematisch project heeft dient dit bedrijf zich vooral te blijven bezighouden met problematische projecten zonder ze te verbeteren? Dit neigt erg naar een ISO certificaat voor een fabrikant van betonnen reddingsvesten: het maakt niet uit dat ze niet werken, maar we gaan ze niet verbeteren want anders raken we het certificaat kwijt....

Kom om zeg, komt Logica eindelijk tot het inzicht dat het beter moet en kan, ga jij ze dit ontzeggen...

@ De Insider. Ik weet niet waar je insider bent, maar in elk geval niet bij het WIA-project. Als je zo gefrustreerd bent zoek dan een vrouw en een breiwerkje ipv hier telkens je gal te spuien.

Altijd verbazend om te zien hoe snel die Logicaantjes in de verdedingsmodus springen....

De insider,

wie springt er hier nu in de verdedigingsmodus?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-19T17:25:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.