CSC Nederland stopt met detachering

CSC Nederland bouwt zijn detacheringsdiensten af. De nieuwe directeur Jim Stevenson vindt ze niet bij CSC horen. Hij past de organisatie ook nog op andere punten aan.

CSC Nederland (550 medewerkers) mist een duidelijke CSC-uitstraling. Dat vindt Jim Stevenson, de nieuwe directeur die in de tweede helft van vorig jaar aantrad. Hij voert vanaf april een herstructurering door. Dat betekent in ieder geval het afbouwen van de detacheringsdiensten. "CSC doet niet aan bodyshopping. Daarmee bouw je geen relatie met klanten op. Er is te weinig 'leveranciersverantwoordelijkheid' waardoor je je als bedrijf amper kunt onderscheiden. Het levert voor ons geen meerwaarde op." Het gaat volgens de directeur om het 'uurtje, factuurtje'-werk; binnen een project kunnen er nog wel mensen worden gedetacheerd als de opdrachtgever dat wil.

Verder gaat de organisatie - in lijn met het wereldwijde CSC - zes markten bedienen: zorg (1), overheid (2), chemie, energie & grondstoffen (3), financiële dienstverlening (4), technologie & consumentenindustrie (5), en productie, lucht- en ruimtevaart & defensie (6). Nu nog bestaat de organisatie uit drie takken: beheer (uitbesteding: 50 procent van de omzet), sectorspecifieke oplossingen (25 procent) en detachering en projecten (25 procent).

De zes marktsectoren worden ondersteund door twee wereldwijde serviceslijnen: consulting, en infrastructuur-/applicatiediensten. Daaraan gekoppeld zitten de uitbestedingsdiensten die CSC wereldwijd aanbiedt. "De Nederlandse organisatie profiteert nog te weinig van de wereldwijde uitbestedingscapaciteit van CSC. Onze 'worldsourcing'-capaciteit is een belangrijk wapen. In Groot-Britannië zetten we dat succesvol in; in Nederland kan dat beter. De eerstelijnsactiviteiten en de documentatie zijn natuurlijk Nederlands, maar onze backend-ondersteuning kan ook elders worden ingericht." De reorganisatie zou niet gepaard gaan met ontslagen.

Zie voor een uitgebreid interview met Jim Stevenson: 'CSC Nederland mist CSC-waarden'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou dat is bijna waar ... ze bouwen het enkel handjes-leveren-zonder-toegevoegde-waarde-voor-de-klant af. CSC is een ICT organisatie die complexe ICT projecten realiseert en beheert. Als binnen een dergelijk traject detachering aan de orde is zal CSC dit in belang van de klant en het project optimaal organiseren en in goede banen leiden. Het pure body-shopping, oftewel het enkel handjes leveren, dat bouwt CSC Nederland af. De kracht van CSC blijft in het uitdenken, de realisatie en het beheer van complexe ICT projecten voor haar klanten met behulp van de wereldwijde CSC expertise en specialisten die ze daarin te bieden heeft.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-26T11:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.