Heemskerk: Blijf investeren in ICT

Bedrijven en overheidsinstanties moeten blijven investeren in ict. Staatssecretaris Frank Heemskerk maakt zich zorgen over de dalende uitgaven aan ict door bedrijven.

Staatssecretaris Frank Heemskerk vindt dat bedrijven moeten blijven investeren in ict. Hij roept daartoe op in een reactie op het onlangs verschenen rapport van adviesbureau Ernst & Young. "Investeren in innovatie en ict is investeren in de toekomst", aldus de staatssecretaris.

Volgens het adviesbureau stagneren de ict-uitgaven van bedrijven en overheidsinstellingen het komende jaar. De staatssecretaris vindt ict een belangrijke motor voor innovatie en daarmee economische groei. Daarom moeten bedrijven en overheden in Nederland blijven investeren in ict.

Actieplan

Het ministerie van Economische Zaken zegt te blijven investeren in economische groei. Dat doet het door programma's als Digivaardig & Digibewust en het actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

[In-vesteren is consu-meren.]

Ik snap heel goed dat bedrijven hun investerings nu uitstellen gezien de huidige kredietcrisis.
Dit is een uitgelezen tijd om de blik als bedrijf eens te richten naar binnen.
Te onderzoeken wat je nog meer kunt doen met je huidige ict middelen, je eigen human capital upgraden en roeien met de eigen riemen die je nu in huis hebt.

In hoeveel bedrijven sluit de ict nog niet perfect / of helemaal niet aan bij de lopende bedrijfsprocessen?
In hoeveel bedrijven valt er nog iets te AUTO-matiseren, waardoor je veel efficienter kunt gaan werken met gelijkblijvend personeelsaantal?

Werk genoeg aan eigen winkel om binnenshuis om deze business-ict kloof te gaan dichten.

Less is in dit geval more... Zeker als het goed op elkaar aansluit. Nieuwe investeringen kun je altijd nog doen, maar pas dan wanneer je business-goals het echt noodzakelijke maken, Niet om maar bij te blijven met de laatste ict_hypes.

Is natuurlijk makkelijk gezegt dat bedrijven moeten blijven investeren maar de situatie is dat een heleboel bedrijven nu alleen maar bezig zijn met overleven en blij zijn als ze hun kredietfaciliteiten overeind kunnen houden zodat ze de volgende maand weer kunnen produceren.

Ben het wel eens met de reacties hierboven maar aan de andere kant... Nu er zoveel ICT'rs (goedkoop) beschikbaar zijn, kunnen bedrijven voor relatief weinig geld innoveren en een voorsprong nemen.
Dat is toch ook overleven?
Uiteraard moeten de banken/investeerders het ook willen (en durven te) financieren...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-13T14:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.