Winstgroei voor Pecoma ondanks ontslagen

Dienstverlener Pecoma zag zijn omzet in 2008 groeien met 11,5 procent ondanks een herstructurering waarbij zeventig van de 360 medewerkers hun baan verloren.

Ict-dienstverlener Pecoma boekte in 2008 een bescheiden winst van 1,4 miljoen euro bij een omzet van 35 miljoen. De omzet nam in 2008 toe met 11,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De winst wordt gedrukt door kosten die het bedrijf maakte in verband met een ontslagronde. Zonder deze lasten zou de nettowinst volgens de automatiseerder uitkomen op 1,7 miljoen euro, een stijging van dertig procent.

Zeventig ontslagen

Als gevolg van de herstructurering verliezen zeventig van de ongeveer 360 medewerkers hun baan. Het betreft vijftig mensen die het bedrijf niet bij klanten kan plaatsen en nog eens twintig stafmedewerkers. Met de maatregel is een bedrag van 450.000 euro gemoeid.

"We hebben moeten herstructureren door de verslechterende omstandigheden waarmee we sinds het begin van 2009 te maken hebben", vertelt algemeen directeur Simon de Koning van Pecoma. "Met een betere balans en gezonde organisatie hebben we goede verwachtingen voor 2009."

De ontslagen worden momenteel doorgevoerd. De maatregel is volgens directeur Simon de Koning nodig omdat zijn bedrijf zeventig procent van zijn omzet haalt uit de tanende financiële sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De maatregel is volgens directeur Simon de Koning nodig omdat zijn bedrijf zeventig procent van zijn omzet haalt uit de tanende financiele sector."

Tijd voor een change of course en een betere spreiding kennis en de ondermeners-risicio's... Jammer dat hier 70 mensen de dupe van zijn geworden, eenzijdig klantenbeleid

Zonde van zo een mooi bedrijf, eerst een bak geld in een nieuw logo en dan een bak geld in een nieuw pand... Geen winstuitkering, mensen eruit en de managers overleven...

Helaas zijn deze mensen inderdaad de dupe van een zeer eenzijdig klantbeleid/management. Zet nooit je geld op 1 paard, risicospreiding is wat dat betreft een must.

De werkpaarden zijn weer de dupe en de luxe paarden, de in driedelig pak bladiebla figuren en die de hele dag uit hun neus vreten, vullen weer vrolijk hun zakken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-31T11:43:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.