Siemens Business Services België saneert

Siemens Business Services (SBS) is van plan om zeventig van zijn 578 Belgische werknemers te ontslaan. Het gaat hoofdzakelijk om call center-medewerkers.

De directie van SBS maakte tijdens een Bijzondere Ondernemingsraad de intentie bekend om een collectief ontslag door te voeren. Het gaat om zeventig voltijdse arbeidsplaatsen op een totaal van 578. Siemens Business Services, een 100 procent dochteronderneming van Siemens, is gespecialiseerd in it-diensten.
 
De oorzaken voor de geplande ontslagen liggen zowel op internationaal als op nationaal niveau. Op internationaal vlak wil Siemens Business Services enkele basisdiensten centraliseren waarvan het voor de klant niet veel uitmaakt vanuit welk land ze worden geleverd. Zo zullen de Belgische call center-activiteiten gedeeltelijk naar Duitsland verhuizen.
 
Bovendien verbetert de economische situatie voor SBS in België heel moeizaam. Vorig jaar raakte het bedrijf ook nog het contract met de Vlaamse Gemeenschap (voor het beheer van de ict) kwijt aan het consortium EDS-Telindus. Dat is volgens Siemens Business Services, dat voordien voor het ict-beheer van de Vlaamse overheid instond, zeker niet de 'hoofdreden' voor de huidige ontslagenronde, maar het veroorzaakte wel een 'overcapaciteit'.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-01T14:15:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.