Getronics ontslaat niet alleen oud-KPN'ers

Ontslag

Oud-medewerkers van KPN lopen niet méér risico om te worden ontslagen dan het overige personeel van Getronics, vertelt een woordvoerster. “Ze worden gewoon gezien als werknemer van Getronics.” De voorlichtster reageert op geruchten dat de reorganisatie vooral medewerkers raakt die kortgeleden van moederbedrijf KPN naar de ict-dienstverlener verhuisden. Het sociaal plan is bijna rond en er wordt een mobiliteitscentrum opgericht om ontslagen te herplaatsen.

Bij de aangekondigde ontslagronde van Getronics komt zeker niet alleen oud-personeel van KPN op straat te staan. Dat vertelt een woordvoerster van KPN, het moederbedrijf van Getronics. Ze reageert daarmee op aanhoudende geruchten dat de reorganisatie  vooral medewerkers raakt die kortgeleden van KPN naar de ict-dienstverlener verhuisden. Eind maart 2009 maakte de automatiseerder bekend wereldwijd 1400 banen te schrappen. Zevenhonderd daarvan vallen in Nederland.

Bedrijfsbreed

"Getronics gaat bedrijfsbreed reorganiseren", vertelt de voorlichtster. "We bekijken momenteel welke afdelingen en mensen door de maatregel worden getroffen. Daarbij wordt niet gekeken of ze van KPN afkomstig zijn. De oud-medewerkers van KPN lopen dus net zoveel risico als het andere personeel.  Ongetwijfeld zitten er KPN'ers bij, maar die worden gewoon gezien als werknemer van Getronics."

De KPN-woordvoerster, die ook namens Getronics spreekt, verwacht dat de reorganisatie halverwege de zomer van 2009 is afgerond. "We zijn er op dit moment druk mee bezig. Er ligt een sociaal plan dat waarschijnlijk binnen enkele dagen door de vakbonden wordt goedgekeurd. Bovendien werken we aan de oprichting van een mobiliteitscentrum. Daarmee kijken we of we de ontslagen medewerkers op andere afdelingen binnen en/of buiten KPN aan een baan kunnen helpen."

Eerder meldde de voorlichtster dat ze niet verwachtte dat veel ontslagen medewerkers van Getronics bij andere onderdelen van moederbedrijf KPN aan de slag kunnen. Ze vertelt dat zich ook enkele ict-bedrijven interesse hebben getoond in het ontslagen personeel.

Besparing

Telecomconcern KPN nam Getronics over in oktober 2007 en bracht onder andere de verkoopafdeling voor de zakelijke markt onder bij zijn nieuwe dochterbedrijf. Met de aangekondigde ontslagronde hoopt Getronics jaarlijks zestig miljoen euro te besparen. In 2009 zou de besparing dertig miljoen euro bedragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-17T14:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.