Kluwer doet ict-beheer over aan CSC

Uitgeverij Kluwer heeft zijn ict-beheer uitbesteed aan Computer Sciences Corporation. Drieëntwintig medewerkers stappen over naar de automatiseerder. CSC Nederland bijt met het vijfjarig contract eindelijk weer eens van zich af op uitbestedingsvlak.

In de vijfjarige overeenkomst is opgenomen dat CSC de afdeling Operation Services overneemt van Kluwer ICT, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de it-infrastructuur. Het datacentrum is geïntegreerd in het CSC-rekencentrum in Apeldoorn. Het takenpakket omvat tevens de ondersteuning van de kantoorautomatisering en bedrijfsapplicaties, inclusief helpdesk.
 
Patrick Morley, bestuursvoorzitter Kluwer, verwacht in ruil voor de uitbesteding een goedkopere (profiteren van de schaalgrootte van de CSC-infrastructuur) en betere (sneller, veiliger) infrastructuur terug te krijgen. Op termijn krijgt 80 procent van de Kluwer-medewerkers en een deel van de auteurs die voor de uitgeverij werken, via een centrale portal toegang tot diverse applicaties (e-mail, tekst- en beeldverwerking en crm-toepassingen) die locatie-onafhankelijk te gebruiken zijn. Kluwer betaalt aan CSC voor het daadwerkelijke gebruik ervan en maakt zo de it-kosten variabel.
 
De vakbonden zijn uiteindelijk akkoord gegaan met het sociaal protocol dat is opgesteld voor de overgang van de drieëntwintig werknemers. Een handvol it'ers stapt niet over. Dat de keuze op de Amerikaanse automatiseerder is gevallen, komt onder meer doordat CSC een vestiging in Apeldoorn heeft. Daardoor hoeft het it-personeel dat nu nog in Deventer werkt, niet per se te verhuizen, zegt Jeroen Warnaar van CNV Dienstenbond. Als minpunt stipt hij aan dat CSC geen cao kent. "De ondernemingsraad van CSC, en in dit geval ook nog de or van Kluwer, treedt in gesprekken met de directie op als onderhandelende partij over arbeidsvoorwaardenregelingen. Daar zijn wij als vakbonden nooit gelukkig mee."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 4 juni

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Iedereen weet dat IT onder druk staat en ieder bedrijf doet er goed aan om eens te kijken of de core werkzaamheden wel juist zijn ingevuld.
Het lijkt mij een zeer goede zaak om juist als vakbond dit te promoten, het had ook anders kunnen gaan.
De huidige regeling is netjes opgepakt door CSC en men kan gewoon aan het werk voor een echt it bedrijf.
De keuze was destijds IT dus zal men met de overname best blij zijn

De vraag blijft natuurlijk waar is een vakbond wel blij mee, vaak worden dingen erg negatief gezien (terwijl dat mischien niet zo is).
De schrijver van dit stuk speelt in op zaken waar hij waarschijnlijk niet veel van weet.
Waarom blijven die werknemenrs zitten en is CSC daar wel schuld aan, wat is er in het contract opgenomen (mischien worden die mensen er wel beter van).

Jammer dat we geen details weten en wel een oordeel klaar hebben, maar waarschijnlijk is dit weer een tool uit de vakbond toolbox.
De schrijver wil natuurlijk aandacht, vandaar dat ik dit stukje speciaal opstel voor de schrijver

Bedankt voor dit stukje en veel geluk in uw verdere loopbaan.

Schrijver van dit stukje snapt niet wat auteur precies betoogt. Schrijver van dit stukje spreekt ook niet namens een vakbond maar heeft als journalist weergegeven wat voor soort contract er is gesloten met daarbij ook een reactie van de vakbond. Over welk oordeel heeft de auteur het eigenlijk?

Volgens mij is het volledig outsourcen van IT erg gevaarlijk. IT is tegenwoordig een hartstikke core werkzaamheid van elk bedrijf die IT op een strategische manier wil gebruiken; tenminste de architectuur, planning en business processes die IT beinvloedt... Wil je een leuk artikel lezen... hier: http://www2.cio.com/analyst/report2527.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-03T13:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.