Overheden West-Europa spenderen 40 miljard dollar

De centrale Europese overheden zullen volgens IDC dit jaar 6,3 procent meer besteden aan it dan vorig jaar, terwijl het budget van de lokale overheden met 6,8 procent zal groeien. Dit betekent dat de totale it-besteding van de West-Europese overheidssector dit jaar toenemen tot veertig miljard dollar.

Tussen 2003 en 2008 zal het budget van de West-Europese overheidssector voor hardware, software en it-diensten groeien van 22,4 naar 29,6 miljard dollar voor centrale overheden, en van 15,6 naar 21,1 miljard dollar voor lokale overheden, aldus IDC. "De West-Europese overheden gaan verder met hun evolutie naar meer gestroomlijnde organisaties die zich focussen op de burger, en die gesteund worden door geïntegreerde e-governmentsystemen", zegt Massimiliano Claps, analist voor IDC's European vertical markets-onderzoek.
 
De stijgende it-budgetten als gevolg van die evolutie, zullen volgens IDC vooral gaan naar een aantal specifieke oplossingen. Op korte tot middellange termijn blijven de digitalisering van de dienstverlening (bijvoorbeeld door overheidsportalen en de elektronische identiteitskaart) en de ontwikkeling van e-procurement platformen topprioriteiten voor e-government. De ruggengraat voor het delen van informatie wordt gevormd door oplossingen voor informatiebeheer, zoals database- en samenwerkingstools en systemen voor documentbeheer.
 
Sectorspecifieke oplossingen (zoals het beheer van rechtszaken) en horizontale administratieve systemen (zoals erp), zorgen ervoor dat de automatisering van de front-end wordt aangevuld met een efficiënte back office. Beveiliging, mobiliteit en integratie-oplossingen zullen op langere termijn de mogelijkheden vergroten voor het beheer van processen op een flexibele, veilige en gecoördineerde manier, zo stelt IDC.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-04T13:53:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.