Iprofs betreedt zorgsector met Pijlhove ICT

Het Haarlemse Iprofs heeft Pijlhove ICT van de Pijlhove Groep uit Amsterdam overgenomen. Daarmee krijgt het bedrijf toegang tot de zorgsector. Ook is de overname belangrijk voor de transitie naar projectenclub. Iprofs, een specialist op het gebied van het contentmanagementsysteem Hippo, wil af van het imago van detacheerder.

Pijlhove ICT, waar negen man werken, ontwikkelt oplossingen voor de zorg, zoals een portaal voor het uitwisselen van elektronische gegevens. De regio Rijnmond maakt met elf ziekenhuizen gebruik van dit zorgportaal. Automatiseerder Iprofs liet zijn oog vallen op deze Amsterdamse automatiseerder en kwam met moedermaatschappij Pijlhove Groep tot overeenstemming. 'Pijlhove kon er een leuke prijs voor krijgen en wilde eigenlijk terug naar zijn roots: activiteiten rond hrm-portalen. Daarom ging de directie akkoord met het afstoten van de zorggerelateerde it-diensten"' licht Ron Brinckman, directeur/eigenaar Iprofs toe.

'De overname biedt ons een aantal voordelen', legt Brinckman uit. 'Iprofs wordt gezien als een detacheringshuis, terwijl wij meer en meer een projectenclub zijn geworden. We willen af van dit  'uurtje, factuurtje'-imago. In eerste instantie wilde ik die transitie realiseren door middel van organische groei. Dat bleek een flinke klus. Door de acquisitie van Pijlhove ICT gaat die verandering een stuk sneller: we krijgen een vaste bezetting in huis die ervaring heeft in het implementeren en beheren van applicaties.'

Druk

Verder krijgt Iprofs middels de inlijving van de Amsterdamse automatiseerder (waarvan de medewerkers naar Haarlem verhuizen) toegang tot de zorgsector. Brinckman ziet vooral kansen voor het uitbreiden van het Hippo-klantenportfolio. Iprofs is een Gold-partner van deze leverancier van contentmanagementsystemen. Volgens de directeur is zijn bedrijf verantwoordelijk geweest voor de tot nu toe grootste Hippo-implementatie van Nederland: die van Anwb.nl.

De ziekenhuizen van regio Rijnmond blijven overigens hun Liferay-portalsoftware gebruiken. Een overstap naar Hippo zit daar voorlopig niet in. 'Dat is ook prima', stelt Brinckman. "Iprofs is gespecialiseerd in open source Java EE-oplossingen en daar valt Liferay ook onder." Hij merkt dat er in de overheid momenteel veel vraag is naar cms'en. Hippo vinden opdrachtgevers aantrekkelijk omdat het Nederlands is én open source. "Ondanks de crisis hebben wij het nog nooit zo druk gehad met het maken van offertes. Natuurlijk, dat zegt nog niets over het daadwerkelijk binnenhalen van orders, maar het geeft aan hoe groot de belangstelling is voor deze internetsoftware.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-01T08:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.