RDC Datacentrum stoot systeemontwikkeling af

RDC Datacentrum heeft opnieuw een onderdeel afgestoten, ditmaal aan Vicksburg IT Power Providers. De automatiseerder voor de voertuigbranche is niet bezig om zich uit te kleden voor een geïnteresseerde koper, bezweert directielid René Stolp.

Eind januari nam de Zaltbommelse firma Superp al de SAP-beheeractiviteiten met negen man over van RDC Datacentrum. Inmiddels blijkt ook de afdeling systeemontwikkeling (achttien man) van de hand te zijn gedaan, en wel aan Vicksburg IT Power Providers uit Rotterdam. Voor beide kleine afdelingen geldt dat ze onder de vleugels van specialisten een betere, gegarandeerde toekomst hebben, vindt René Stolp, directeur business development van RDC. "De overdracht stelt ons in staat bij te blijven met technologische ontwikkelingen."
 
Hij wijst erop dat Vicksburg beschikt over een breder scala aan ontwikkeltools, waarmee bijvoorbeeld de overgang naar webtechnologie of het aansluiten op nieuwe databases bij diverse oudere applicaties makkelijker gemaakt kan worden. Het uitbestedingscontract met Vicksburg loopt drie jaar. Het bedrijf neemt naast de medewerkers de ontwikkeling, implementatie en onderhoud van de software over. Het eigendom ervan blijft in handen van RDC.
 
Het Amsterdamse computercentrum (180 medewerkers, omzet ruim dertig miljoen euro) biedt aan de autobranche statistische producten, maatwerksoftware en algemene ict-diensten aan. Aandeelhouders van de automatiseerder zijn RAI Vereniging, Bovag en Stichting RDC (die de overige branchepartijen, zoals Focwa en schadeverzekeraars, vertegenwoordigt). Dat in korte tijd twee 'problematische' afdelingen zijn 'vervreemd', betekent niet dat RDC zich mooi wil maken voor een geïnteresseerde koper, benadrukt Stolp. "Er bestaan geen plannen om het bedrijf in de etalage te zetten. Wel vloeien de besluiten voort uit het nieuwe beleid dat vanaf 2002 is ingezet. RDC richt zich meer op kleinere groepen en individuele klanten uit de branche en heeft daarvoor een flexibeler, efficiënter ingerichte organisatie nodig." Hij wijst erop dat RDC voorheen de enige ict-partij was in de autobranche, maar dat de markt sinds een paar jaar is opengebroken. Er zijn concurrenten bijgekomen en de grote collectieve contracten van branchevereningen als RAI, Bovag of Focwa zijn veelal weggevallen.
@ Tusskop =
RDC deed al langer zaken met Vicksburg als software-implementator. Dit Rotterdamse bedrijf (37 medewerkers) zag in de overname van de software-ontwikkeltak van RDC dé kans om de gewenste Amsterdamse vestiging binnen te halen. "In 2010 willen wij in Nederland over vijf locaties beschikken: Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Zwolle. De eerste twee zijn er al; in Eindhoven zijn we bezig met het openen van een locatie, de andere twee volgen nog", zegt directeur/eigenaar Hans Herwig. Hij startte in 1998 zijn eigen detacheringsbedrijf nadat zijn werkgever Rijnhaven was opgeslokt door Syntegra. In de loop der jaren zijn de activiteiten uitgebreid, onder andere met het aanbieden van een schaderegistratiesysteem aan klanten van ING. Daarnaast verleent Vicksburg ict-diensten op het gebied van kantoorautomatisering, netwerken, beheer en softwareontwikkeling aan het midden- en

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-07T11:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.