TU Eindhoven levert finalisten ICTRegie-Award

Award

Tijdens ict-congres ICTDelta zijn de vier genomineerden bekendgemaakt die meedingen naar de ICTRegie-award. Al deze bedrijven of personen zijn gelieerd aan de TU Eindhoven. De prijs wordt toegekend aan die persoon of groep die resultaten van wetenschappelijk onderzoek heeft weten om te zetten in een economisch of maatschappelijk winstgevende toepassing. Het doel is hiermee de samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven te stimuleren.

Gerlas van den Hoven en Ton Koonen van Genexis, een spin-off van de TU Eindhoven,  zijn genomineerd voor het product FlexPON, een dynamisch, reconfigureerbaar netwerk van optische fibers . Edwin Krikke van het Machine to Machine (M2M)-consortium dingt mee met OpenController. Dit is een generieke high performance open source-oplossing die machines en apparaten verbindt via een netwerk en deze met elkaar laat communiceren en samenwerken. Het M2M-consortium is een samenwerkingsverband  van vier bedrijven en de TU Eindhoven.

Informatievisualisatie

Erik-Jan van der Linden en Jack van Wijk van MagnaView zijn genomineerd voor informatievisualisatietools die abstracte gegevens in beeld brengen om bedrijven meer inzicht te geven in hun datasets. MagnaView is net als de eerste finalist een spin-off van de TU Eindhoven. Vierde finalist Wil van der Aalst van de TU Eindhoven is genomineerd met ProM, een open source proces mining-gereedschapsset. Deze maakt het mogelijk uit gebeurtenissen die zich in een organisatie voordoen modellen, schema's of sociale netwerken af te leiden.

De jury voor de ICTRegie Award bestaat dit jaar uit directeur ICTRegie Gerard van Oortmerssen, die de rol van voorzitter op zich neemt, Jan van Leeuwen, hoogleraar informatica aan de Universiteit van Utrecht, Kees Donker,  executive Innovation & Technology bij IBM, Willem Zwalve directeur innovatie bij SenterNovem en hoofd bureau ICTRegie Jan Piet Barthel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Nationale ict awards op 27 mei 2009 in Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-13T12:35:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.