Europese Unie onderzoekt weer handel en wandel Intel

Een eerdere klacht van AMD over de handelspraktijken van Intel werd door de Europese Unie niet gehonoreerd. Nu blijkt echter dat de EU deze zaak niet definitief heeft afgesloten. Men wil van fabrikanten en dealers weten hoe Intel met hun omgaat.

"We onderzoeken deze klacht nog steeds", zegt Amelia Torres, woordvoerster van de Europese Commissie. "Dit onderzoek blijft in een verkennend stadium, maar het dossier heeft ons bureau nooit verlaten."
 
AMD diende in 2000 een klacht in bij de EC over de marketing- en licentiepraktijken van Intel. In 2002 concludeerde de Commissie na onderzoek dat de klacht 'ongegrond' was. AMD is de Commissie steeds van informatie blijven voorzien waarvan het bedrijf dacht dat het relevant kon zijn voor zijn klacht.
 
Intel zegt dat de EC vooralsnog geen verdere vragen heeft gesteld. "Wij zijn ervan overtuigd dat onze handelswijze eerlijk en rechtsgeldig is", aldus Intel-woordvoerder Chuck Mulloy. "We zullen ook nu weer alle medewerking verlenen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-09T14:27:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.