ECgroup neemt NMB Heller-onderdelen over

It-dienstverlener ECgroup heeft Plus Consultancy en de voormalige activiteiten van IP (voorheen Equal Partners en Advantage Automatisering Support) overgenomen van NMB Heller. De onderdelen waren in beheer bij Ilionx.

De twee entiteiten worden ondergebracht bij ECservices, de adviestak van ECgroup in Amsterdam. Zeventwintig medewerkers zullen de overstap maken, waardoor het totale personeelsbestand op zestig komt. Directeur Mike Dawud stelt dat de overname zorgt voor een toename in volume (zowel diensten en klanten), waardoor zijn bedrijf beter in staat is klanten te helpen.


Plus Consultancy is gespecialiseerd in business intelligence en datawarehousing. Het maakte deel uit van systeemhuis Plus Integration, dat halverwege 2002 failliet is gegaan. Vier werkmaatschappijen maakten met steun van financier NMB Heller een doorstart. Drie ervan - Plus Software, BK Vision en NRS - werden begin maart al verkocht aan Centric. Ton Merkx, die namens NMB Heller kopers zocht voor de ex-Plus-onderdelen, vertelt dat ook de verkoop van de Amerikaanse en Engelse zusterfirma's van Plus Consultancy binnenkort zal worden afgerond.

Financieringsbedrijf NMB Heller had de voortgezette activiteiten (systeemondersteuning en -beheer) van Equal Partners en Advantage Automatisering in de tijdelijke BV Interim Pergamum I (IP) gestopt. Deze activiteiten gaan eveneens over naar ECgroup. Opmerkelijk is dat in september 2002 automatiseringsbedrijf Ilionx een soortgelijke aankondiging deed: het meldde toen Plus Consultancy over te nemen alsmede de operaties van Equal/Advantage. De toenmalige directeur van Ilionx was Mike Dawud die een jaar later na een conflict bij het bedrijf vertrok. Hij richtte in oktober 2003 de ECgroup op (op basis van de overname van software- en systeemspecialist ECsoft, dat Dawud kocht van Ciber).


Volgens Koos Woltjes, woordvoerder van NMB Heller, zijn beide onderdelen al die tijd beheerd door Ilionx. Hij wil niet ingaan op de vraag waarom de aangekondigde overname niet is geëffectueerd. Ton Merkx zegt dat partijen het niet eens over konden worden, onder andere over de prijs. Vandaar dat hij uiteindelijk ook met andere kandidaat-kopers, waaronder ECgroup, heeft onderhandeld. De directie van Ilionx bevestigt deze gang van zaken.


De zegsman van NMB Heller stelt dat de kernactiviteit van zijn bedrijf 'factoring plus' is en niet het besturen van ondernemingen. "Wanneer de kans zich voordoet om een participatie van de hand te doen, dan gebeurt dat."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-09T14:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.