ICT-expeditie: spelen in de sneeuw

Voor zij aan het serieuze werk kunnen beginnen, leren de zeventien deelnemers aan de Computable ICT Expeditie 2009 nog enkele levensreddende technieken. Op een teken van de gids laten zij zich als één man op de grond vallen. En zij leren te klimmen uit een gletsjespleet die onder de sneeuw verborgen kan zijn. Deze trainingsdag lijkt een dagje spelen in de sneeuw. Maar er is zwaar weer op komst.

Dag 2

De eerste nacht verloopt uitstekend, het eenmiljoensterrentoilet met plastic zakjes doet wonderen. De zon is deze nacht slechts een uurtje onder geweest. De lange zonsondergang levert steeds wijzigende en immer prachtige kleuren op.

Na een stevig ontbijt van havervlokken kan onze gletsjervoorbereiding beginnen. Gletsjers zijn weinig betrouwbare vrienden met bijzonder veel gevaren als je niet oplet. We leren vallen en opstaan en vooral onszelf fixeren bij een eventuele val van een touwgenoot in een ijsspleet. Op een teken gaan we met z'n allen tegen de grond.

Door de grond

Naast vallen, opstaan en veilige knopen maken, leren we hoe we uit een spleet kunnen klimmen. Na de training zijn we klaar om ongeschonden door de grond te zakken. Klaar om onze eerste stappen in cordon te zetten na de middag. Awesome!

Na de lunch wachten we op drie van onze gidsen die sinds deze morgen een pad hebben gemarkeerd om de berg te bedwingen. Dit pad wordt gecontroleerd op gevaren en goed bevonden. Na een grondige inspectie van alle touwteams gaan we in de richting van het tweede kamp, dat we zullen bouwen en bevolken tijdens de volgende dagen.

Bittere noodzaak

Tijdens de wandeltocht van een klein uurtje worden ons nog enkele noodzakelijke technieken bijgebracht. Ondanks de bittere noodzaak om deze technieken te leren, stijgt het ongeduld van het team om aan het echte werk te gaan beginnen. Deze trainings- en acclimatisatiedag wordt mede door het zomerweer ervaren als een beetje spelen in de sneeuw.

Donderwolken dienen zich echter aan enkele honderden meters onder onze gletsjer. Benieuwd wat dit betekent voor onze eerste echte beklimming morgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-08T12:24:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.