Omzet Europese ICT-sector stijgt weer in 2010

De Europese markt voor ict-producten en diensten trekt in 2010 weer aan. Het onderzoeksbureau European Information Technology Observatory (EITO) verwacht in 2009 een daling van de verkochte producten en diensten. De organisatie voorspelt een daling van 1,7 procent naar een omzet van 716,6 miljard euro. Voor 2010 wordt een lichte stijging van 0,3 procent verwacht naar een omzet van 718,6 miljard euro. 'De Europese ict-markt heeft zeker wel last van de slechte economie, maar niet zo erg als ander sectoren', zegt voorzitter Bruno Lamborghini van EITO.

De omzet uit telecommunicatie blijft in 2009 nagenoeg stabiel, verwachten de onderzoekers. Zij voorspellen een omzet van 362 miljard euro. Er wordt wel steeds omzet gemaakt uit mobiele telefonie. De omzet uit vaste telefonie daalt met 6,8 procent naar 70,2 miljard euro. 'Consumenten kiezen steeds vaker van vaste telefonie naar mobiele telefonie en internet', aldus Lamborghini. 

Vooral de omzet uit hardware loopt terug met 6,6 procent in 2009, voorspellen de onderzoekers. Zij verwachten in 2009 een omzet van 85,7 miljard euro. Deze dalende omzet komt door de dalende prijzen en doordat ict-investeringen worden uitgesteld. De uitgaven aan software en ict-dienstverlening daalt ook, maar met 0,3 procent naar een omzet van 210,4 miljard euro. Bedrijven verwachten wel meer geld te spenderen aan uitbesteding. Er wordt een groei van 5 procent verwacht naar een omzet van 65,7 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijkbaar zijn er bronnen achter de schermen die WEL weten wanneer de kredietcrisis voorbij is. Ik ben benieuwd wie er nog meer toegang hebben tot deze informatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-02T15:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.