EDS Nederland krijgt nieuwe directeur

Barry van Beem is vanaf 1 juli 2009 de nieuwe landendirecteur van ict-dienstverlener EDS in Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle bestaande klanten van het bedrijf. Van Beem vult de vacature op die ontstond nadat zijn voorganger Peter Overakker bij EDS vice president EMEA North werd. Dat gebeurde vlak voor de overname van de onderneming door HP, in mei 2008.

Het afgelopen jaar werden de oude werkzaamheden van Overakker waargenomen door enkele managers bij EDS, waaronder Van Beem. Dat vertelt de woordvoerder van de dienstverlener. Van Beem is sinds november 2007 in dienst bij EDS. Hij was er verantwoordelijk voor de activiteiten voor bestaande en nieuwe klanten in de overheids- en transportsectoren.

Behalve landendirecteur wordt Van Beem ook voorzitter van het Nederlandse managementteam van EDS. Bovendien maakt hij deel uit van het management van moederbedrijf HP. Voordat Van Beem bij de dienstverlener aan de slag ging, was hij directeur Overheid bij adviesbureau Accenture. Eerder bekleedde hij managementfuncties bij het toenmalige Getronics PinkRoccade en bij wervings- en selectiebureau Yacht ICT.

Peter Overakker is inmiddels vice president van General Western Europe. Daarmee is hij verantwoordelijk voor EDS in de Benelux, Scandinavië, de Baltische staten, Oostenrijk en Zwitserland. 'Met de kennis en ervaring van Barry van Beem willen we de diensten van EDS in Nederland naar een nog hoger niveau tillen', aldus Overakker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij EDS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-02T15:59:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.