Synstar haalt order it-agentschap ISC binnen

It-dienstverlener Synstar heeft een order binnengehaald bij ISC. Het gaat de it-infrastructuur van de zeven rekencentra van de politie- en justitie-automatiseerder beheren.

Sinds begin dit jaar is het ITO, het it-agentschap van het ministerie van Binnenlandse Zaken, geïntegreerd met ICT-Service Coöperatie Politie Justitie en Veiligheid tot de nieuwe organisatie ISC. Doel is het verzorgen van it-oplosingen voor de sectoren Openbare Orde en Veiligheid en Justitie in Nederland. ISC werkt momenteel aan de inrichting van zes regionale rekencentra en en landelijk rekencentrum waarin de bestaande politiecomputercentra in opgaan. In 2006 moet deze klus geklaard zijn.

Het onderhoud van de it-infrastructuur is na een Europese aanbesteding alvast gegund aan Synstar. Het vierjarig contract geldt als eerste voor het rekencentrum in Tilburg. ISC denkt door de uitbesteding van dit beheer de kosten van onderhoud terug te dringen en de beschikbaarheid van de systemen te verhogen.

Synstar is een Britse automatiseerder die in Nederland geen grote naamsbekendheid geniet. Bij Synstar Benelux, met vestigingen in Utrecht, Brussel en Luxemburg, zitten vierhonderd medewerkers. Het bedrijf haalde vorig jaar voor het eerst een groot miljoenencontract bij de centrale overheid binnen. Het mag in naam van de Defensie Telematica Organisatie technische beheeractiviteiten voor de krijgsmacht uitvoeren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-15T13:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.