CEO Centric wil geen Computable Award

Chazia Mourali

George Banken van Detron, Wilbert Kieboom van Logica, Simon de Koning van Pecoma en Gerrit Oosterhof van TSS zijn genomineerd als ceo van het jaar bij de Computable Awards 2009. Gerard Sanderink van Centric heeft zich teruggetrokken.

De bedrijven van de genomineerde topmanagers leggen uit op welke wijze deze mannen zich nadrukkelijk hebben onderscheiden.

Breng nu je stem uit

Detron over ceo George Banken:

George Banken is een echte ondernemer. Voor hem staat de klant altijd centraal. Daar is hij dan ook het liefst. Voor Detron is George de aanvoerder die steeds op oorspronkelijke en verfrissende wijze met veel positieve energie het ondernemerschap in iedere medewerker (van hoog tot laag) probeert los te maken. Geen hiërarchische structuren, maar een open en transparante organisatie waar kwaliteit en initiatief boven komen drijven, met kansen voor een ieder die ze wil pakken. En dat alles om de dienstverlening aan de klant te verbeteren. Het is daarom een genot om met én bij Detron te werken en het maakt George tot een terechte genomineerde voor de Computable Awards 2009.

Logica over ceo Wilbert Kieboom:

Toen Wilbert Kieboom bij Logica begon is hij geconfronteerd met een eerder aangekondigde organisatiewijziging terwijl de economische crisis uitbarstte. Hij heeft zijn eigen blauwdruk over het model gelegd en in korte tijd een crisisbestendige organisatie neergezet. Hij is pijnlijke maatregelen niet uit de weg gegaan en heeft daarmee het leiderschap getoond dat in deze tijden wordt gevraagd. Eerder wist hij Atos Origin tot de grootste ict-dienstverlener van Nederland te maken. Hij is regelmatig op Logica-locaties aanwezig om collega's te spreken, om beslissingen toe te lichten en zijn visie te delen. Hij is een teambuilder die open communiceert en weet de juiste mensen bij elkaar te zetten om tot de beste resultaten te komen.

Pecoma over ceo Simon de Koning:

Simon de Koning zet zich dag in dag uit met veel passie in voor Pecoma en zijn medewerkers. Daarbij heeft hij voortdurend oog voor maatschappelijke aspecten van het ondernemen, zoals aandacht voor milieuonderwerpen, maar ook voor de noodzaak om te focussen op winst en rendement. Onder zijn leiding heeft het Pecoma-team de afgelopen jaren prachtige successen geboekt, meerdere klanten geholpen bij het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen en ‘Business Technology' op de kaart gezet. Maar ook in tijden van economische recessie wist Simon zich als een waardig ceo op te stellen. Simon heeft het emotionele vermogen om mensen praktisch en resultaatgericht bij hun werk te betrekken en dat werk als inspirerend en belangrijk te zien.

TSS over ceo Gerrit Oosterhof:

Om genomineerd te kunnen worden voor de titel ‘ceo van het jaar', zijn er volgens ons de nodige kwalificaties waar iemand aan zou moeten voldoen. Het moet geen eendagsvlieg zijn maar iemand die al tientallen jaren in de ict werkzaam is. Het moet iemand zijn die bewezen heeft niet alleen in goede tijden voor het voetlicht te treden, maar die ook in het verleden bewezen heeft in complexe organisaties volledig voor z'n bedrijf en z'n mensen te hebben gestaan. Het moet iemand zijn die stuurt op inhoud en anderen beter laat functioneren. Wij zagen al dat Gerrit Oosterhof aan al deze kwalificaties voldoet en zijn dan ook blij dat nu met iedereen te mogen delen.

Ceo Sanderink (Centric) wil geen Computable Award

Ceo Gerard Sanderink van Centric heeft te kennen gegeven niet in aanmerking te willen komen voor een Computable Award.

Stemmen!

Breng nu je stem uit

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kieboom zit sinds feb. '09 bij Logica, kan dus nog weinig tot niets bewezen hebben. Of Logica nu echt zo crisisbestendig is, moet nog maar blijken. Overigens is Paul Schuyt de CEO geweest die de huidige organisatie (onder dwang van UK HQ) model heeft gegeven. Kieboom pronkt met de veren van een ander. En we moeten dus nog maar zien hoe glanzend die veren zijn.

Wat heb je aan deze soort verkiezingen voor alleen de grote bedrijven? Er zijn duizenden MKB-ondernemers die minimaal dezelfde titel zouden moeten verdienen.

Dat Sanderink niet mee wilt doen heeft te maken met rancuneus gedrag tov Computable. Hij ziet natuurlijk graag dat alleen positieve dingen over Centric en de rest van zijn ondernemingen wordt geschreven ...

- Toch knap wat Gerard voor elkaar heeft gekregen met Centric.
- Ook knap wat Kieboom voor elkaar heeft gekregen binnen Atos en hetzelfde nog een keer doet.
- George kent de grenzen van het niet & wel en heeft ook zijn goede en slechte ervaringen.
- De Koning & Pecoma blijven de publiciteit opzoeken en hebben bedrijf blijkbaar veel veren nodig, maar hebben ook het team dat het promoot.
- Oosterhof is onbekend, maar blijkbaar niet onbemind.

Het is goed voor een bedrijf dat er leiders staan die er ook voor echt staan. Hun "inner circle" nemen ze mee, beschermen ze en waarderen ze (zoals het hoort want er zijn maar een paar enkelingen geweest die het alleen hebben gedaan)
De minderen in hun bedrijven hebben het (vaak terecht) niet makkelijk bij deze heren.
Waardering is op zijn plaats voor deze heren.
Maar dat dat nu weer via de zoveelste award-nominatie moet, is weer een ander verhaal.......

Dit is echt Sanderink ten voeten uit ...

Ik weet niet waarom je tot deze conclusie komt over Sanderink, en ben het met je conclusie 100% oneens. Als collega-ondernemer ben ik diep onder de indruk van wat deze man de afgelopen jaren gestaag presteert.

@CoA. Hoezo wat kieboom nog een keer doet bij Logica. De man zit er net 6 maanden. Wat is er dan bereikt behalve het aankondigen dan een sociaal plan?

Ik vraag me af hoe de winnaar van zo'n award nu gezien moet worden. Wellicht als de nummer 1 in 'kostenbeheersing'?

De heer Banken is genomineerd. Waarom is mij niet duidelijk. Misschien doet hij bij Detron goed werk maar een ander bedrijf van hem Boober.nl is kortgeleden failliet gegaan. Via dit bedrijf leende hij geld uit dat werd betrokken van particulieren die het hem in goed vertrouwen ter beschikking hebben gesteld. Dat ging goed totdat hij er niet meer genoeg aan verdiende, te veel kosten maakte en vervolgens op de fles ging. De mensen die hem het geld ter beschikking hebben gesteld hebben vele pogingen gedaan om de zaak te redden en zo hun spaarcenten veilig te stellen. Wanneer de heer Banken had meegewerkt aan de ontmanteling had het nog goed kunnen aflopen maar kennelijk was dat te veel moeite. Nu zitten de mensen die hebben uitgeleend met een finaciele kater van bijna 2 miljoen euro. Daarbij gaat het om de spaarcenten van particulieren maar dat maakt voor de heer Banken kennelijk niets uit. Hij verdient inderdaad een onderscheiding maar wel van een geheel andere orde.

De redactie van Computable doet er verstandig aan contact te zoeken met de curator van Boober (zie kvk.nl).

Toch vervelend als je iemand tot CEO van het jaar bekroond die wellicht vervolgd gaat worden...

Het zou ook wel aardig zijn als Computable een beetje beter beschrijft waarom Banken ceo van het jaar zou moeten worden? Ik begrijp best dat Detron lyrisch over hem is, aangezien hij dit stukje zelf heeft geschreven.

De IT-chaos die Banken bij Boober heeft achter gelaten is schokkend. Geen back-ups? Geen controle over zijn eigen IT-systeem? Et cetera.

Het lijkt mij inderdaad een goed idee om de curator hem aan te laten spreken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-08T15:57:00.000Z Alex Beishuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.