Qurius houdt het hoofd net boven water

Ict-dienstverlener Qurius zag zijn winst het afgelopen halfjaar voor 98 procent verdampen en kon zijn omzet net niet op peil houden. De verkoop van softwarelicenties daalde met een kwart. Algemeen directeur Fred Hermans: ' We weten het voorlopig nog droog te houden. We schrijven nog zwarte cijfers. Gezien de situatie op de markt valt de omzetdaling nog mee.' De halfjaarsomzet daalde 5 procent ten opzichte van de eerste helft van 2008, naar bijna 64 miljoen euro.

De winst slonk met 98 procent naar 39.000 euro. Volgens Hermans komt dat vooral door de teruggelopen verkoop van softwarelicenties. Dat cijfer daalde met 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. 'Dat is voor ons een belangrijke bron van winstgevendheid (...) Bedrijven stellen hun ict-investeringen uit, maar niemand weet tot wanneer', zegt Hermans.

Kostenreductie

De automatiseerder probeert al langere tijd kosten te besparen. Met instemming van het personeel worden dit jaar de salarissen niet verhoogd. Daarnaast zijn de  tarieven van onderaannemers naar beneden bijgesteld. 

Omdat er minder werk is, vermindert Qurius het aantal medewerkers, legt de directeur uit. 'Dat gaat niet met grote aantallen. Sommige tijdelijke contracten zijn niet verlengd en enkele overheadfuncties zijn opgeheven.' Hij vertelt dat zijn bedrijf tegenwoordig ook minder externen inhuurt. 'Dat werk wordt door eigen mensen gedaan.'

Buitenlandse vestigingen gesloten

Qurius heeft ook een deel van zijn buitenlandse activiteiten ontmanteld. Zo werden de dochterbedrijven in Zweden en Denemarken in het voorjaar van 2009 gesloten. De onderneming doet binnenkort ook zijn Noorse dochter Multiplus van de hand. Daarvoor onderhandelt Qurius met een potentiële koper. De Duitse activiteiten boekten het afgelopen halfjaar onverwachts een omzetstijging van tien procent. Hermans zegt dat de activiteiten in Nederland, Duitsland en Spanje de hoogste prioriteit houden. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Groot-Brittannië, België en Italië.

Qurius levert vooral Microsoft-producten en richt zich daarbij op Dynamics, Sharepoint en business intelligence.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-23T11:21:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.