Capgemini BAS maakt 143 miljoen euro omzet

De divisie Capgemini Business Application Services (BAS) boekte het eerste halfjaar van 2009 143 miljoen euro omzet. De dienstverlener kocht de divisie in 2008 van Getronics zonder het deel Business Solutions. Het jaar daarvoor maakte de gehele divisie een omzet van 300 miljoen euro. Capgemini wil niet reageren op de omzetcijfers van de divisie.

De dienstverlener werkt er nu aan om de divisie te integreren in de bestaande bedrijfsvoering. Op 1 december 2008 werd het definitieve koopcontract getekend. Vanaf 1 januari zijn de verkoopafdelingen van de divisie geïntegreerd in Capgemini. De dienstverlener zegt dat de aankoop van BAS zijn vruchten afwerpt. 'Ondanks de economie wint het bedrijf marktaandeel door de acquisitie van de divisie', aldus een woordvoerder.

Ook voor het personeel is de overname grotendeels afgerond. Alle BAS-medewerkers zijn opgenomen in het pensioen van de dienstverlener. 'Er wordt nog hard gewerkt om de arbeidsvoorwaarden glad te strijken.' De dienstverlener verwacht in januari 2010 de integratie van de divisie af te ronden.

Flinke last

Het bedrijf maakte op 30 juli zijn halfjaarcijfers voor het eerste halfjaar van 2009 bekend. Het bedrijf zegt in de Benelux 'flinke last' van de slechte economie te hebben. De omzet in de Benelux daalde met 6,5 procent. Dit is de omzet zonder de divisie BAS. Als de divisie wordt meegerekend, zou Capgemini Benelux een omzetstijging hebben gehad van 16,2 procent.

In andere Europese regio's nam de omzet gemiddeld af met 4 procent. Ook de winst daalde in de Benelux. Het behaalde een winstmarge van 7,5 procent. In de eerste helft van 2009 was deze nog 14,4 procent. Wereldwijd bleef de omzet het afgelopen halfjaar gelijk, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De winst daalde met 66 procent naar 78 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@Rian van Heur ik zal je helpen om jouw journalistiek verantwoordelijkheid in te vullen.
Capgemini zijn winst is niet "behouden" maar flink gedaald. In 2008 had Benelux 14.4% (90Meuro), in 2009 hebben zij 7.5% (55Meuro). Dit kan je lezen op hun site in de gedeelte waar de presentaties staan voor investors. http://investor.capgemini.com/assets/Capgemini_2009_H1_Results_Analysts_Presentation_2.pdf

Daar kan je alle "feiten" kopi�ren die je nodig hebt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-04T09:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.