CIO levert toegevoegde waarde voor business

Vijf Nederlandse cio's zijn door lezers en bezoekers van Computable.nl genomineerd voor de Computable Award cio van het jaar. Twee van de vijf genomineerden namen de moeite hun nominatie te onderbouwen. Zij vroegen hun medewerkers en collega's om een reactie. 'Onder leiding van onze cio leveren we toegevoegde waarde bij business vraagstukken.'

De winnaars van de Computable Awards worden op woensdag 14 oktober bekendgemaakt. Tijdens een feestelijke avond in het Amsterdamse hotel Krasnapolsky worden de elf prijzen uitgereikt. Welke genomineerden uiteindelijk in de prijzen vallen, wordt bepaald door de bezoekers van Computable.nl. Tot 25 september 2009 kunnen bezoekers online hun stem uitbrengen.

René Steenvoorden, Rabobank

'René Steenvoorden geeft als onze cio, leiding aan het ict-bedrijf van de Rabobank: Groep ICT. Met drieduizend medewerkers faciliteren wij 45.000 collega's bij lokale banken en Rabobank Nederland. Wij zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en veiligheid van onze betaalsystemen richting onze klanten. Daarnaast realiseren we, onder de bezielende leiding van onze cio, grote veranderprogramma's die toegevoegde waarde leveren bij business vraagstukken. Hierin is het belangrijk om continue innovatief te zijn. Uitdagingen die wij in de komende tijd, onder leiding van René Steenvoorden aangaan, zijn het afbouwen van legacy en het verder versterken van de samenwerking tussen business en it.  Rabobank streeft naar de beste services voor haar klanten en daarbij is de inzet van geadvanceerde it-systemen onmisbaar, de Rabobank ziet de nominatie als een blijk van waardering voor onze cio en voor alle medewerkers die hier elke dag intensief mee bezig zijn.'

Arjan van Dijk, Ymere

Arjan van Dijk krijgt deze nominatie voor zijn werk bij Ymere. Hij is mede initiator en opsteller geweest van de Informatiestrategie voor Ymere waarin gekozen wordt voor een Service Oriënterend Architecture in combinatie met bedrijfsspecifieke oplossingen. Ter invulling hiervan leidt hij de transitie van een pakketgeoriënteerde naar een onder architectuur gebrachte omgeving, inclusief diverse internettoepassingen. Hiermee is Ymere ook op it-gebied trendsetter in de woningcorporatiesector.  Door deze architectuur zullen bedrijf en klanten op een éénduidige wijze gebruik kunnen maken van de informatiesystemen van Ymere.

Niet bij machte

Cio Wim Sijstermans van de Belastingdienst wil niet reageren op zijn nominatie. Cio Aloys Kregting van DSM en cio Hans Zwart van KPMG bleken niet bij machte hun nominatie voor een Computable Award met argumenten te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

'niet bij machte om nominatie met argumenten te ondersteunen' Wat betekent dat? En wat is daarin anders dan het niet willen reageren op de nominatie? Die formulering is mijn inziens suggestief.

@IEW Met de formulering 'niet bij machte' bedoelt de auteur dat zij verschillende keren om een onderbouwing heeft gevraagd, maar dat de onderneming niet heeft gereageerd. Mocht er een onderbouwing binnenkomen, dan wordt die z.s.m. aan dit artikel toegevoegd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-05T09:16:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.