HP en EDS regelen werkplekken van AkzoNobel

Ict-dienstverlener HP en zijn dochterbedrijf EDS leveren de komende vijf jaar werkplekdiensten voor 26.000 medewerkers van AkzoNobel. Het Nederlandse chemieconcern sloot een contract met HP na consultatie van meerdere leveranciers, vertelt woordvoerder Oskar Bosson. 'Het was een nipte beslissing, die mede door de cultuurklik met ons bedrijf uitviel in het voordeel van HP.' De diensten variëren van een wereldwijde helpdesk, lifecyclemanagement van applicaties, beheer van apparatuur en mobiliteitsservices.

Een groot deel van de diensten worden uitgevoerd door HP-dochter EDS, bevestigt een woordvoerder van HP. Voor Bosson is dat echter niet belangrijk. 'Wij hebben een contract met HP. Dat er EDS'ers bij betrokken zijn is prima, maar niet van belang.' Aan het begin van de contractonderhandelingen maakte EDS nog geen deel uit van HP, legt de HP-voorlichter uit. EDS is sinds augustus 2008 onderdeel van HP.

Het chemieconcern wil met de uitbesteding zijn kosten verlagen en de productiviteit van het personeel verhogen. Ook hoopt het bedrijf de downtime van zijn applicaties te minimaliseren door te standaardiseren.

Diensten eromheen

Bosson vertelt dat HP al langere tijd de standaarddesktops van AkzoNobel-medewerkers levert. 'Het is niet zo dat alle computers nu ineens worden vervangen, alleen degene die aan vervanging toe zijn.' Het gaat om de diensten eromheen, legt hij uit. Zo neemt HP de helpdesk over van een andere dienstverlener, die Bosson niet met naam wil noemen. De helpdesk geeft ondersteuning in dertien talen.

AkzoNobel gebruikt voor zijn medewerkers geen gecentraliseerde software die via virtualisatie wordt beschikbaar gesteld. 'Op de lokale machines zetten we een standaard image. Voor medewerkers die ook andere programma's nodig hebben, kan de helpdesk optionele softwarepakketten op afstand op de computer installeren', aldus de woordvoerder.

Chemiemultinational AkzoNobel heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in ruim tachtig landen. In Nederland werken vijfduizend van de in totaal 60.000 medewerkers. Het bedrijf levert verf, coatings en speciale chemicaliën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-06T10:58:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.