Qurius verkoopt Noors dochterbedrijf aan IFS

Maritiem ict-dienstverlener IFS wordt de nieuwe eigenaar van Multiplus Solutions. Dat is het Noorse dochterbedrijf van automatiseerder Qurius uit Zaltbommel. Om kosten te besparen deed Qurius dit jaar al meerdere buitenlandse vestigingen van de hand en ook het Noorse Multiplus stond op de nominatie.

Het leveren van software aan de scheepsbouw past niet in onze strategie, vertelde Qurius-topman Fred Hermans eerder aan Computable. 'Multiplus heeft een sterke positie in de markten waarop hij zich richt. We zijn verheugd dat het bedrijf de mogelijkheid krijgt zijn sterke punten verder uit te bouwen', voegt hij daar nu aan toe.

De werkzaamheden van Multiplus Solutions worden volledig geïntegreerd in de Noorse tak van IFS, vertelt directeur Nico van Heuven van IFS Benelux. Die tak specialiseert zich in maritieme softwareproducten. De overname moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten, maar vindt volgens Van Heuven waarschijnlijk nog voor het eind van augustus plaats.

De bedrijven zwijgen over het bedrag dat met de overname is gemoeid. Multiplus had in 2008 dertig medewerkers en boekte dat jaar een winst van 2,8 miljoen Noorse kronen (circa 325.000 euro) bij een omzet van ongeveer 45 miljoen kroon (zo'n 5,2 miljoen euro). Verspreid over Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, de VS en China heeft het bedrijf ongeveer honderd klanten.

Scheepsbouw en offshore

IFS levert voornamelijk erp-software en doet dat onder meer aan klanten in de scheepsbouw, offshore-, automobiel-, retail- en nutssector. Wereldwijd werken er 2600 mensen, verdeeld over 44 landen. In Nederland zijn onder andere Heerema Fabrication Group, Tennet, Bakker Bart, Marskramer en Intertoys klant. Het van oorsprong Deense bedrijf heeft een beursnotering in Stockholm.

Qurius vertilde zich aan het buitenland en heeft veel activiteiten buiten Nederland inmiddels ontmanteld. Zo werden de dochterbedrijven in Zweden en Denemarken al in het voorjaar van 2009 gesloten. Directeur Hermans zegt dat de activiteiten in Nederland, Duitsland en Spanje de hoogste prioriteit houden. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Groot-Brittannië, België en Italië. De winst verdampte het eerste halfjaar van 2009 voor 98 procent en de omzet kon net niet op peil worden gehouden. De verkoop van softwarelicenties daalde met een kwart. Hermans: ' We weten het voorlopig nog droog te houden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-13T14:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.