Eerste halfjaar al duizend ICT'ers weg bij ING

Ongeveer duizend ict'ers hebben sinds begin 2009 hun baan verloren bij bankverzekeraar ING. Het gaat om achthonderd ingehuurde krachten en tweehonderd eigen medewerkers. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. ING heeft met 5600 ict'ers nog steeds een van de grootste ict-afdelingen van Nederland.

Een deel van de tweehonderd ING-medewerkers die sinds januari afvloeiden, is boventallig verklaard. De organisatie helpt hen bij het zoeken van een nieuwe baan, vertelt de voorlichter. Anderen vloeiden af door natuurlijk verloop. De taken die door de achthonderd opgestapte externen werden vervuld, zijn deels opgevangen door interne medewerkers. 'Niet allemaal, omdat sommige projecten zijn stopgezet', licht ze toe.

Besparing

Begin 2009 besloot de onderneming  wereldwijd 7000 banen te schrappen, in een poging een miljard euro te besparen. In Nederland werden 115 tot 240 ict-banen opgeheven. Het ging om verschillende functies. Het bedrijf hoopte zoveel mogelijk externe ict'ers te vervangen door eigen medewerkers. In totaal verdwenen bij ING Nederland 2700 banen, waarvan duizend voltijds.

Eerder vertelde een woordvoerder van de bankverzekeraar aan Computable dat niet alle ict bij de bank als kernactiviteit wordt gezien. Zo werd het werkplekbeheer uitbesteed aan een gelegenheidsconsortium van Getronics, Accenture, Atos Origin en KPN. Het bedrijf onderhandelde ook met zijn ict-leveranciers over lagere tarieven.

Bescheiden winst

ING presenteerde op 12 augustus zijn tweedekwartaalcijfers. Daaruit blijkt dat het bedrijf van april tot juli een bescheiden winst van 71 miljoen boekte. Begin dit jaar telde ING wereldwijd nog 125.000 medewerkers, waarvan dertigduizend in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

".. niet alle ict bij de bank als kernactiviteit wordt gezien"

Wat is buiten ICT nog de core business van een bank?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-14T10:53:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.