Comdex Fall voor dit jaar van de agenda

De bekende computerbeurs Comdex gaat dit jaar niet door. De bijeenkomst in Las Vegas slaat een jaar over, aldus de organisatie. De internationale afgeleides vinden wel doorgang.

Organisator Medialive International zegt dat het een adempauze inlast. Volgens het concern, een hernoemd Key3media, een verzelfstandigde dochter van het Japanse Softbank, zou het dit jaar wel winst kunnen draaien op de computerbeurs, maar dat zou niet in het belang van de ict-industrie zijn. Het zegt bewust voor uitstel te kiezen.
 
De beursorganisator is nog tot 2007 gebonden aan zijn contract met het Las Vegas Convention Center, waar de beurs al sinds jaar en dag plaatsvindt. Medialive zet nu een adviesraad op, met afgevaardigden van grote ict-bedrijven, om een nieuwe richting en élan voor de beurs te formuleren. Onder de meedenkende bedrijven bevinden zich Dell, Microsoft en Oracle.
 
Dat zijn overigens deels dezelfde bedrijven die op voorgaande Comdex-edities hun aanwezigheid terugdrongen of zelfs schrapten. Sommige ict-leveranciers gaven de voorkeur aan consumentenbeurs CES (Consumer and Electronics Show). De Comdex lijdt sinds enkele jaren aan teruglopende exposanten- en bezoekersaantallen, waarbij het één de ander terugdringt en vice versa. Vorig jaar probeerde het een exclusiviteitsaanpak, maar dat leverde slechts 550 exposanten, veelal kleine Aziatische bedrijven, en 40.000 bezoekers op.
 
Daarnaast ondervindt de aloude computerbeurs in toenemende mate concurrentie van gespecialiseerde beurzen voor ict-niches en ook van CES, die ook in Las Vegas plaatsvindt. De CES neemt komend jaar zelfs het Las Vegas Convention Center erbij, naast de standaardlokatie Sands Convention Center.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-25T11:49:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.