210 miljoen extra voor innovatiepot WBSO

Prinsjesdag 2009

Euro

Het kabinet trekt voor volgend jaar 210 miljoen euro extra uit voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), een belastingaftrek voor bedrijven die innoveren. In 2010 komt bovenop de eerder afgesproken structurele verhoging nog eens 60 miljoen euro extra. Dit brengt het totale bedrag dat voor 2010 voor innoverende ondernemers beschikbaar is, op 700 miljoen euro.

Het kabinet trekt dit jaar en volgend jaar in totaal 360 miljoen euro extra uit voor de fiscale regeling om speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) te stimuleren. In 2010 wordt in dit potje bovenop de eerder afgesproken blijvende verhoging nog eens 60 miljoen euro extra gestopt. In totaal is dit jaar 614 miljoen euro en volgend jaar 700 miljoen euro voor ondernemers beschikbaar. Voor 2011 is nu alvast besloten dat 115 miljoen euro extra beschikbaar komt.

Via intensivering van de WBSO hoopt het kabinet het innovatieve ondernemerschap te stimuleren en de economie weer aan te zwengelen. De WBSO geldt als een succesvolle regeling die ook voor de ontwikkeling van software kan worden gebruikt. Ondernemers maken er veelvuldig gebruik van.

Eerste schijf

In het belastingplan is ruimte gemaakt voor een incidentele extra intensivering voor 2010. Het gaat om een verhoging van de loongrens in de eerste schijf van 150.000 euro naar 220.000 euro. Hierdoor kan men over een groter deel van het loon van een researchmedewerker (het S&O-loon) het voor 2010 geldende verhoogde percentage van de eerste schijf toepassen. Deze incidentele intensivering levert direct een extra liquiditeitsvoordeel op voor het bedrijfsleven.
Dit jaar is de definitie van speur- en ontwikkelingswerk al verruimd. Daarnaast wordt het bedrijfsleven al direct liquiditeitsvoordeel gegund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-16T09:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.