Investeerder eist miljardenbonussen terug van CA-top

De Texaanse miljardair Sam Wyly wil via de rechter afdwingen dat twaalf topmannen van Computer Associates een miljard dollar terugbetalen aan de managementsoftwarefabrikant. Dit meldt de Financial Times.

Wyly eist een schadevergoeding van onder meer oprichter Charles Wang en zijn opvolger, de net afgetreden topman Sanjay Kumar. De investeerder stelt dat de twaalf topbestuurders geld, bonussen en aandelenopties kregen op basis van gemanipuleerde financiële resultaten.


CA kwam dit jaar terug op 2,2 miljard aan omzet die het met opzet verkeerd boekte in 2000 en 2001. CA rondde net een intern onderzoek af naar het gerommel met de cijfers. Het ontsloeg in verband met de zaak veertien medewerkers. Kumar, topman sinds 2000, trad onlangs af, om CA te helpen van het negatieve imago af te komen. Een onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond loopt nog.

Slaagt Wyly met de rechtszaak, dan vloeit de schadevergoeding terug naar de kas van CA, na aftrek van de kosten die Wyly maakt. "We zijn niet uit op geld van CA, we proberen juist geld voor hun terug te krijgen,"citeert de Britse krant een advocaat van Wyly. CA is niet actief bij de rechtszaak betrokken, maar door Wyly wel als verdedigende partij aangemeld. Het bedrijf moet nog besluiten hoe het met Wyly’s claim omgaat. "De directie bekijkt de uitgekeerde of nog te betalen beloning van die individuen waarnaar de autoriteiten onderzoek doen."

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-01T14:17:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.