HP verkleint en sluit locaties van EDS

Dit jaar sluit ict-dienstverlener HP in Nederland drie vestigingen van dochterbedrijf EDS. Vijf andere EDS-locaties worden afgeslankt. Veel personeel verhuist naar het hoofdkantoor van HP in Amstelveen. Dat bevestigt een woordvoerder aan Computable. Twee EDS-locaties sloten eerder dit jaar hun deuren. Het betreft het datacenter in Spijkenisse (gesloten sinds begin 2009) en de vestiging in Sittard (vanaf het voorjaar).

Voor het eind van 2009 wordt ook het datacenter in Leeuwarden definitief op slot gedaan, vertelt woordvoerder Herbert Wormgoor van HP. Het Friese datacenterpersoneel verhuist naar het afgeslankte EDS-kantoor in Leeuwarden. Het personeel uit Sittard is al naar Maastricht verhuisd.

De voorlichter wil niet kwijt wat met de hostingklanten van de twee gesloten datacenters gebeurt. De hosting wordt mogelijk ondergebracht in buitenlandse rekencentra van HP. 'Indien de wet dat niet toestaat, worden de klanten elders in Nederland ondergebracht', licht hij toe.

Afslanken

De overige locaties van dochterbedrijf EDS, dat kortgeleden werd omgedoopt tot HP Enterprise Services, blijven voorlopig bestaan. Zij worden of zijn inmiddels wel afgeslankt. Zo is een groot deel van de stafmedewerkers op het voormalige hoofdkantoor van EDS in Capelle aan den IJssel al verhuisd naar het HP-hoofdkantoor in Amstelveen. 'Het gaat daarbij voornamelijk om directie, marketing, HR en juridische zaken', weet Wormgoor.

De vestiging van EDS in Utrecht wordt ook afgeslankt. Het personeel dat daar werkt voor de Nederlandse Spoorwegen blijft achter, terwijl de rest verhuist naar het HP-kantoor in Amstelveen. Niet ver daar vandaan, op het Amstelveense kantoor van EDS, werken inmiddels ook minder mensen. Een groot deel is verhuisd naar het HP-kantoor. Medewerkers die voor ABN Amro werken, blijven er achter.

In Maastricht werd juist de HP-vestiging gesloten. De medewerkers zijn ondergebracht op de Maastrichtse EDS-locatie, die wel voor januari 2010 moet zijn afgeslankt.

Overzicht van EDS-vestigingen

LOCATIE

SLUITEN / AFSLANKEN

OPMERKINGEN

Leeuwarden (datacenter)

sluit dec 2009

-

Leeuwarden (kantoor)

wordt afgeslankt

-

Capelle a/d IJssel

afgeslankt jan 2010

staf verhuist naar HP Amstelveen

Maastricht

afgeslankt jan 2010

HP-personeel naar EDS-kantoor

Utrecht

afgeslankt nov 2009

NS-account blijft, rest naar HP Amstelveen

Amstelveen

afgeslankt jan 2010

ABN Amro-account blijft, rest naar HP Amstelveen

Sittard

gesloten voorjaar 2009

personeel naar Maastricht

Spijkenisse (datacenter)

gesloten begin 2009

-

Bron: HP Nederland

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De regio kantoren van EDS warden voornamelijk bevolkt door mensen die door overnames van IT afdelingen van klanten bij EDS werkzaam waren.
Deze mensen kende de IT van de klant en wat veel belangrijker is hun opdrachtgevers en wisten via additioneel werk het toefje te vormen van het account, aangezien de standaard dienstverlening zo uitgemolken en uitonderhandelt is, dat hier geen droog brood mee te verdienen is.
Ga je nu dit soort mensen weg pesten, dan verdwijnt ook de klant aangezien deze geen emotionele binding heeft met de dienstverlener.
Geen wonder dat de HP dienstverlening niet van de grond kwam en men de noodgreep moest uitvoeren om een concurrent over te nemen. Op deze wijze boor je alle goodwill bij klanten de grond in en vergeet niet dat je als dienstverlener 100% afhankelijk ben van de kennis van je personeel, die standaard diensten zijn alleen maar een papieren tijger, waar je niets aan heb zonder de benodigde kennis en kunde.
Ja, dozen schuiven is iets heel anders dan IT dienstverlening, bij die laatste moeten de klanten terug blijven komen, bij die eerste gaat het slechts om de laagste prijs performance index.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-01T08:10:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.