Capgemini hergroepeert Belgische vestigingen

Capgemini wil zich ontdoen van vestigingen die 'nutteloze kosten' met zich meebrengen. De ongeveer zeventig werknemers in Waver en Antwerpen gaan over naar de hoofdzetel in Diegem.

Volgens Kris Poté, woordvoerder van Capgemini België en Luxemburg, sluiten de kantoren in Waver en Antwerpen simpelweg om huurkosten te besparen. Capgemini bevestigt dat de centralisatie in Diegem geen stopzetting van activiteiten en geen enkel ontslag met zich meebrengt. Integendeel, de dienstverlener is zelfs van plan om enkele ervaren consultants en tientallen pas afgestudeerden aan te werven.
 
De ongeveer dertig consultants uit Waver waren al erg mobiel bij het uitvoeren van hun job. De veertig werknemers uit Antwerpen zaten echter meer vast op kantoor, omdat zij voornamelijk de 'service desk' bemannen. Alle werknemers zijn via e-mail ingelicht over hun overplaatsing naar Diegem.
 
CapGemini beschikt nu nog over twee andere 'regionale' vestigingen, één in Hornu (Henegouwen) en één in Luxemburg. "Deze zullen voorlopig nog niet de deuren sluiten", zegt Poté. Wat Hornu betreft, ligt een eventuele verhuizing wat gevoelig omdat Capgemini er beschikt over een data center (het enige naast dat van Diegem), maar vooral omdat het bedrijf er lokale diensten levert aan talrijke gemeenten en administraties. In de Luxemburgse vestiging werken nog steeds 35 mensen.
 
Ceo-Belux Urbain Van Boven maakte bij zijn aantreden twee jaar geleden al bekend dat hij, in het kader van kostenbesparingen, onder meer de rol van de regionale kantoren wilde herwegen. Op dat moment sloot hij niet uit dat ze zouden worden getransformeerd in 'satellietkantoren'.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-02T11:10:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.