WCIT zet ICT en water op Europese agenda

Door de aandacht voor watermanagement tijdens het World Congres of IT 2010 zal de Europese Unie het onderwerp meenemen in zijn plannen. Dat zegt de organisatie van het evenement. Het congres wordt volgend jaar in Amsterdam gehouden. Doordat Nederland het organiseert zijn water en ict een belangrijk thema.

'Water en ict kwamen eigenlijk nooit in de plannen van de Europese Unie voor', vertelt woordvoerder Bianca Schmalgemeijer. 'Wij adviseren nu eigenlijk de programmamakers van de Europese Unie. Dat is best wel uniek.' Naast water komen onder andere de onderwerpen energie, mobiliteit, internetbeveiliging, e-overheid en zorg aan bod. Op de laatste dag zetten de betrokkenen hun handtekening onder gemaakte afspraken.

Kroonprins Willem-Alexander is een belangrijke Nederlandse deskundige op het gebied van watermanagement. De organisatie kan nog niet zeggen of de prins het evenement zal bezoeken. 'Hij staat natuurlijk wel op ons verlanglijstje', zegt de woordvoerder. Momenteel bekijken de betrokken partijen nog wie er uitgenodigd worden voor het evenement. Het congres is alleen toegankelijk voor genodigden.

Europese ict-plannen

Tijdens het congres zal de Europese Commissie plannen voor de ict-sector voor na 2010 bekend maken. Spanje zal de plannen presenteren. Het land is de eerste helft van 2010 voorzitter van de Europese Unie. Het congres wordt in mei 2010 gehouden in Amsterdam. Elke twee jaar vindt het congres plaats. In 2008 was Maleisië organisator van het evenement.

Staatssecretaris Heemskerk liet eerder in een interview weten dat hij blij is dat het congres in Nederland plaatsvindt. 'Het is een goede manier om de rest van de wereld te laten zien wat Nederland kan op het gebied van ict. We moeten daar zeker niet bescheiden in zijn. Ik heb er vertrouwen in dat de Nederlandse ict-branche profiteert van het evenement en veel belangrijke contacten zal leggen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-06T09:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.