ICT-budget stijgt niet in 2009

sparen

Het ict-budget van 2009 is bij de helft van de ict-afdelingen gelijk gebleven aan het budget van 2008. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope uitgevoerd in opdracht van ict-dienstverlener Garansys onder 506 respondenten. 53 procent van de respondenten zegt dat het budget over 2009 constant is gebleven. 43 procent van de ict-afdelingen kreeg in 2009 te maken met een daling van het budget. Bij meer dan een kwart daalde het budget zelfs met meer dan tien procent.

De meeste afdelingen hebben tijdens de crisis vooral een kostenbesparend beleid gevoerd. Dat herkent ook Hans Nijholt, directeur van Garansys. 'Het merendeel van de projecten dat we uitvoeren is kostenbesparend. Slechts een paar klanten starten innovatieve projecten.' Van de respondenten geeft 37 procent aan dat de focus vooral ligt op continuïteit en kostenbeheersing. Klanttevredenheid en klantbehoud wordt door 32 procent als belangrijkste aandachtspunt gezien. Veertien procent van de managers probeert door efficiency de crisis te lijf te gaan.

Het ontwikkelen van innovatieve diensten en producten staat bij de meeste bedrijven op een laag pitje. Slechts tien procent van de ondervraagde ict-managers concentreert zich daar nog op. Acht procent van de ondervraagden gaat in deze periode op zoek naar nieuwe markten en doelgroepen. Van de ondervraagde bedrijven is 53 procent gestopt met het werven van personeel.

Crisis

De ondervraagde ict'ers zijn vooral bezig met de crisis en niet met de periode erna. Nijholt vindt dit vreemd, maar denkt dat dit vooral komt omdat nog onduidelijk is wanneer de recessie precies voorbij is. Het merendeel verwacht dat de economie in 2010 weer aan gaat trekken. 43 procent denkt dat dan ook het ict-budget weer groter gaat worden. Veertig procent is iets minder optimistisch en denkt dat het ict-budget pas na 2010 vergroot zal worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-06T08:47:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.