Caesar Groep komt met nieuwe dienstverlener

Ict-dienstverlener Caesar Groep start een dochteronderneming onder de naam Garansys. Het bedrijf garandeert dat de ict-projecten die het uitvoert op tijd en binnen budget worden opgeleverd. Lukt dat niet, dan betaalt het bedrijf een boete aan de klant en levert het project als nog op. De boete kan oplopen tot vijftig procent van de projectprijs. Bij het nieuwe bedrijf werken vijftig mensen.

Caesar Groep biedt klanten al vier jaar de mogelijkheid om projecten voor een vaste prijs en met gegarandeerd resultaat te laten uitvoeren. 'Het is een ander businessmodel dan de detachering die Caesar Groep doet', zegt directeur Hans Nijholt van Garansys. 'Vandaar dat we er een aparte onderneming voor hebben opzet.'

Garansys werkt volgens de Theory of Constraints (TOC) van Eliyahu Goldratt. Deze theorie gaat er van uit dat er in elk proces knelpunten zijn die overwonnen moeten worden voordat de volgende deelprocessen in gang gezet kunnen worden. Caesar Groep maakte deze methode samen met Goldratt toepasbaar op ict-projecten. Deze methode moet ervoor zorgen dat de projecten op tijd worden opgeleverd.

Doorzagen

Om een project te laten voldoen aan de wensen wordt de klant grondig aan de tand gevoeld, zegt Nijholt. 'We zagen de klant hier over door, zodat we weten wat het daadwerkelijke probleem is wat het project moet oplossen. Daarnaast willen we weten welke waarde het probleem heeft voor de klant', zegt hij.

In de afgelopen vier jaar werden 65 projecten volgens deze methode uitgevoerd. In drie gevallen werd een boete betaald, de overige projecten werden volgens de klantwensen en binnen budget uitgevoerd, zegt de dienstverlener.

Nijholt denkt dat ict-managers juist nu behoefte hebben aan garanties. 'We merken een aantrekkende vraag, daardoor zouden we snel kunnen groeien. Maar het moet wel verantwoord blijven. We hopen op een omzetgroei van tien tot twintig procent per jaar.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-07T09:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.