WCIT krijgt geld van Europese Unie

De Europese Unie levert een financiële bijdrage aan het World Congres of IT (WCIT) dat in mei 2010 in Amsterdam gehouden wordt. Het is nog niet duidelijk hoe groot de bijdrage is. Het World Congres of ICT wordt iedere twee jaar gehouden.

De Europese Unie is een van de vier partijen die een financiële bijdrage levert aan het wereldcongres. Ook branchevereniging ICT~Office, de gemeente Amsterdam, en het ministerie van Economische Zaken doen een duit in het zakje. Hoeveel de bijdrage is van het ministerie van Economische Zaken maakt het ministerie niet bekend. 'Het gaat om een paar ton en is een substantieel aandeel van de totale bijdrage', zegt een woordvoerder van de organisatie van WCIT 2010.

Tijdens het evenement zal Spanje, dat dan voorzitter is van de Europese Unie, de plannen voor de Europese ict-sector presenteren voor na 2010. De plannen krijgen het thema 'de digitale weg naar verbetering' mee. Naast Spanje zijn ook Zweden en België betrokken bij de presentatie van de plannen. Deze twee landen zijn voor en na Spanje voorzitter van de Europese Unie.

2500 bezoekers

De organisatoren van het congres verwachten ruim 2500 bezoekers die zullen bespreken hoe ict de maatschappij kan verbeteren. Op de laatste dag zetten de betrokkenen hun handtekening onder gemaakte afspraken. Onderwerpen die aan bod komen zijn internetveiligheid, e-overheid, zorg en waterbeheer.

Het thema waterbeheer wordt door het evenement op de Europese agenda gezet. 'Water en ict kwamen eigenlijk nooit in de plannen van de Europese Unie voor', vertelt de woordvoerder. 'Wij adviseren nu eigenlijk de programmamakers van de Europese Unie. Dat is best uniek.'

Staatssecretaris Heemskerk  is blij dat het congres in Nederland plaatsvindt. 'Het is een goede manier om de rest van de wereld te laten zien wat Nederland kan op het gebied van ict. We moeten daar zeker niet bescheiden in zijn. Ik heb er vertrouwen in dat de Nederlandse ict-branche profiteert van het evenement en veel belangrijke contacten zal leggen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-07T09:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.