Non-profitorganisaties besparen door TechSoup

sparen

Nederlandse non-profitorganisaties bespaarden sinds december2008 1,5 miljoen euro op software en hardware. Dat claimt stichting TechSoup Nederland. Via de stichting kunnen Nederlandse non-profitorganisaties software en hardware met korting kopen. Er zijn tweehonderd Nederlandse non-profitorganisaties aangesloten bij de stichting.

Aangesloten organisaties betalen voor software van Cisco, Microsoft en Symantec niet de normale winkelprijs. Zij betalen alleen administratiekosten. Die kosten zijn ongeveer vier procent van de winkelwaarde. 'TechSoup controleert of een organisatie voldoet aan de criteria en begeleidt het hele traject van registratie tot akkoord en verwerking van de gedoneerde software. Van de betaalde administratiekosten wordt de stichting gefinancierd', zegt voorzitter Jordan van Bergen.

TechSoup komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Daar profiteren vijftigduizend non-profitorganisaties van het programma. Sinds eind vorig jaar begeleidt de stichting de levering van gratis software in Nederland. In totaal hebben de aangesloten organisaties in Nederland 3500 donaties ontvangen.

Nieuwe donateurs

Het Nederlandse programma heeft nu drie donateurs, namelijk Cisco, Microsoft en Symantec. 'Er wordt altijd gekeken of we nieuwe donatiepartners aan het programma kunnen toevoegen', zegt Van Bergen.  'Je hebt twee soorten bedrijven die het donatieprogramma kunnen ondersteunen, namelijk softwarebedrijven en it-automatiseerders. It-automatiseerders kunnen de non-profit organisaties op de hoogte brengen van het programma en ze hierin begeleiden. Softwarebedrijven kunnen zich melden als ze mee willen doen.'

Non-profitorganisaties die een Algemeen Nut Beogende Instelling (Anbi) zijn en die aan de criteria voldoen van de donatiepartners komen in aanmerking voor een donatie. Organisaties die sinds december 2008 een donatie hebben ontvangen zijn onder andere KNGF geleidehonden, de Vogelbescherming, het Prinses Beatrix Fonds en het Nationaal Epilepsie Fonds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-13T11:23:00.000Z Rian van Heur