Conflict over strategie en beleid loopt hoog op

TMC schorst twee bestuursleden

Commissarissen willen medeoprichters ontslaan

Twee leden van de raad van bestuur van ict-dienstverlener TMC Group zijn per direct geschorst. Het gaat om operationeel directeur Roy Roosen en commercieel directeur Luuk Jeuken. De raad van commissarissen van de dienstverlener besloot de medeoprichters van het bedrijf te schorsen. Volgens de commissarissen is er de afgelopen periode een principieel verschil van inzicht ontstaan over het te voeren beleid en de strategie van de onderneming.

De raad van commissarissen spreekt van een onherstelbare vertrouwensbreuk. Op de komende aandeelhoudersvergadering zal worden voorgesteld om de twee bestuursleden te ontslaan. Het is nog niet bekend wanneer die vergadering plaatsvind. Volgens de raad van commissarissen zijn pogingen onderdnomen om tot een oplossing van het conflict te komen. Dat is op niets uitgelopen.

Roosen en Jeuken zijn het niet eens met het schorsingsbesluit. Volgens hen voldoet het besluit op zowel inhoudelijke als procedurele gronden niet aan de wettelijke en statutaire vereisten. 'Van een evenwichtig en zorgvuldig besluitvormingsproces is binnen de raad van commissarissen en raad van bestuur geen sprake geweest', schrijven de twee in een persbericht.

Mede-oprichters

Jeuken en Roosen, die samen een aandeel van 28,5 procent in het bedrijf hebben, richtten samen met algemeen directeur Thijs Manders TMC group op.  De twee bestuursleden zeggen de afgelopen vijf jaar 'medeverantwoordelijk te zijn geweest voor de aanzienlijke groei die de organisatie heeft gekend.'

De raad van bestuur bestaat nu nog uit Manders en financieel directeur Rogier van Beek. Zij zullen het merendeel van de verantwoordelijkheden van Jeuken en Roosen op zich nemen. Een aantal commerciële en operationele taken wordt voor zover noodzakelijk gedelegeerd aan de directeuren van de werkmaatschappijen.

Bij TMC Group werken vierhonderd medewerkers. Sinds het begin van dit jaar is de divisie TMC Technology en ICT gesplitst. De divisie ICT concentreert zich op erp en technische software-ontwikkeling en infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-14T13:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.