E&Y: ICT-sector zit in lift

Nederlandse ict-managers verwachten het komende jaar meer te gaan besteden aan ict dan in de afgelopen twaalf maanden. Dat blijkt uit de ict-barometer van adviesbureau Ernst & Young. Vooral aan software verwachten zij meer uit te geven. De investeringen worden vooral gedaan door middelgrote en kleine bedrijven in de handel en distributie en overheidsorganisaties.

Van de zeshonderd ondervraagde ict-managers voorziet 30 procent een stijging van het ict-budget voor het komende jaar. Een kwart verwacht een daling. Bij de overigen verandert het budget niet. Per saldo is er sprake van groei.

'Deze verbetering zagen wij in 2009 nog niet eerder. Dit beeld komt overeen met de ontwikkelingen bij internationale en nationale technologiebedrijven', zegt directeur ict leadership Jacob Verschuur van Ernst & Young. Het merendeel van de ict-bestedingen vindt plaats bij de overheid en in de handel en distributie. Daar verwacht respectievelijk 48 procent en 53 procent een stijging van het budget. Alleen dienstverleners verwachten per saldo een daling van het ict-budget.

Krimpende budgetten

Het zijn vooral de middelgrote en kleine bedrijven die durven te investeren in ict. Grote ondernemingen met meer dan vijfhonderd medewerkers hebben nog altijd te maken met krimpende budgetten.

Bedrijven durven vooral weer te investeren in software. 'Er is duidelijk herstel zichtbaar op het gebied van software', zegt Verschuur. 'Vooral systemen die een duidelijke invloed hebben op de efficiency binnen organisaties en kostenbesparing kunnen opleveren zijn op dit moment in trek.'

De bestedingen in hardware blijven op peil, terwijl nog altijd bezuinigd wordt op externe ict-services. Maar volgens het adviesbureau is er op alle gebieden wel sprake van een duidelijke verbetering ten opzichte van een half jaar geleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-16T14:11:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.