Klaus Kleinfeld nieuwe topman Siemens

De stoelendans om het ceo-schap bij Siemens is geslecht. Klaus Kleinfelt (46 jaar) vervangt Heinrich Von Pierer als president en ceo. Drie veertigers maken hun opwachting in het directiecomité. De afdeling IC Mobile (mobiele telefonie) en IC Networks (netwerken) smelten vanaf 1 oktober samen, onder leiding van Lothar Pauly (45 jaar).

De Noord-Duitser Kleinfeld (Bremen), de huidige baas van Siemens ict-afdelingen, heeft zijn Beierse rivaal Johannes Feldmayer, de 'corporate strategy' manager die vaak werd gezien als de logische opvolger van Von Pierer, dus verslagen. Hij werkte zich in de kijker bij Siemens VS, waar hij een verlies van 600 miljoen dollar in 2001 in een jaar tijd wist om te buigen in een netto winst van 685 miljoen dollar. Kleinfeld wordt omschreven als een krachtdadige persoonlijkheid die niet bang is om zich onpopulair te maken. Feldmayer krijgt een plaats in het Directiecomité van Siemens.
Heinrich von Pierer volgt Karl-Hermann Baumann op als voorzitter van de Raad van Toezicht.
 
Vanaf 1 oktober vloeien de afdelingen IC Mobile en IC Networks samen, onder leiding van Lothar Pauly, lid van het IC Mobile directiecomité. Thomas Ganswindt, de huidige baas van IC Networks, komt aan het hoofd van alle ict-afdelingen van Siemens, en Rudi Lamprechts (voorheen hoofd van IC Mobile) wordt 'slechts' verantwoordelijk voor Afrika, het Midden-Oosten en het Russische GOS. Als troostprijs krijgt Rudi Lamprechts ook Fujitsu Siemens Computers en Osram onder zijn hoede.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-08T14:59:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.