Rebbles Group en de Becom Gruppe fuseren

De Rebbles Group, de holding achter onder andere Brease, NetVenture en IntelliStorage, gaat met de becom Gruppe, een full-service systeemhuis in Duitsland, een fusie aan.

Door de samenvoeging ontstaat er een organisatie die zowel complete IT-infrastructuren levert als high-end consultancy en storage-oplossingen. Als IBM-gespecialiseerde en gecertificeerde bedrijven zullen ze samen één van de grootere Europese full-service IBM IT-infrastructuurleveranciers worden.

De automatiseringsactiviteiten zullen vanaf vandaag in Nederland verder gaan onder de naam becom Informatiesystemen BV. In Duitsland blijft de naam becom Informationsysteme GmbH bestaan. Beide bedrijven vallen onder de nieuw gevormde organisatie The becom Group Holding BV. De huidige becom Gruppe GmbH is gevestigd in Schwerte nabij Dortmund. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en is uitgegroeid tot een organisatie van ruim 220 medewerkers en een omzet van circa 150 miljoen euro. Brease/NetVenture/IntelliStorage zijn de afgelopen jaren in Nederland uitgegroeid tot een organisatie die met 40 werknemers circa 30 miljoen euro omzet boekte.

Beide bedrijven werken ruim 1,5 jaar nauw samen aan internationale, op IBM gebaseerde oplossingen. Gedurende de samenwerking bleken de diensten en kennis elkaar aan te vullen en lag verdere samenwerking voor de hand. In beide landen kunnen nu nieuwe diensten aangeboden worden. Zo werkte men in Duitsland al geruime tijd onder de naam Advantegy met een groep onafhankelijke systeemarchitecten. Deze consultants kunnen vanaf nu ook worden ingezet ten behoeve van de Nederlandse markt. Anderzijds zullen er binnenkort ook in Duitsland onder de naam IntelliStorage diensten worden aangeboden op het gebied van data-opslag.

Terence Bruyn zal binnen The becom Group Holding BV als CEO met name verantwoordelijk zijn voor de ondernemingsstrategie, Detlef Linde gaat zich als COO van de holding richten op de dagelijkse operationele gang van zaken binnen de holding. The becom Group Holding BV zal zich juridisch vestigen in Naarden, Nederland, maar operationeel in Schwerte, Duitsland.

‘Je hoeft geen helderziende te zijn om te zien dat er op langere termijn voor hardware-gebaseerde diensten en services alleen maar ruimte is voor grotere internationale spelers, die door strategische marketing, inkoopkracht en verregaande specialisatie de efficiency kunnen opbrengen om effectief te kunnen opereren’, zegt Detlef Linde. ‘Ik ben dan ook bijzonder verheugd over deze belangrijke stap, die ons in staat stelt een internationale speler van formaat te worden.’

Terence Bruyn wijst op de sterke trend bij bedrijven en organisaties om hun IT-kosten in de hand te houden of te reduceren, onder andere door outsourcing en consolidatie. ‘IBM speelt daar perfect op in met zijn On Demand-aanpak. Door de activiteiten van Brease/NetVenture/IntelliStorage en becom samen te voegen, bundelen we onze kennis en expertise en bereiken we de schaalgrootte die nodig is om klanten optimaal te bedienen bij invoering van hun eigen On Demand-strategie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-13T11:32:00.000Z Mels Dees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.