TMC schikt met geschorste bestuurders

De beursgenoteerde ict-dienstverlener TMC heeft overeenstemming bereikt met de geschorste bestuurders Luuk Jeuken en Roy Roosen. De commercieel directeuren en operationeel directeur werden half oktober geschorst door de raad van commissarissen van het bedrijf. De twee bestuurders verkopen ieder tweederde van hun aandelen in het bedrijf (samen goed voor 36 procent) en krijgen een jaarsalaris mee, plus een arbeidsrechtelijke vergoeding.

Volgens de commissarissen was er de afgelopen periode een principieel verschil van inzicht ontstaan over het te voeren beleid en de strategie van de onderneming. De twee bestuurders werden daarom geschorst. Jeuken en Roosen waren het niet eens met het schorsingsbesluit. Volgens hen voldeed het besluit op zowel inhoudelijke als procedurele gronden niet aan de wettelijke en statutaire vereisten.

De regeling houdt in dat de twee directeuren ieder 125.000 aandelen verkopen tegen de slotkoers van 11 november. Die was 7,98 euro, wat betekent dat de bestuurders elk bijna een miljoen euro krijgen. Om de aandelen te kunnen verkopen moet de lock-in regeling, die de aandeelhouders/oprichters verplicht hun aandelen te houden tot 2011, worden aangepast. De aandeelhouders moeten nog hun goedkeuring geven aan het besluit.

Daarnaast krijgen de twee directeuren een ontslagvergoeding van maximaal twee jaarsalarissen. De jaarsalarissen van Jeuken en Roosen bedroegen in 2008 235.000 euro.

Mede-oprichter

De twee bestuurders hebben nu nog ieder een aandeel van 28,5 procent in het bedrijf. Zij zijn samen met Thijs Manders mede-oprichter van de ict-dienstverlener. De raad van bestuur bestaat nu nog uit Manders en financieel directeur Rogier van Beek. Zij zullen het merendeel van de verantwoordelijkheden van Jeuken en Roosen op zich nemen. Een aantal commerciële en operationele taken wordt voor zover noodzakelijk gedelegeerd aan de directeuren van de werkmaatschappijen.

Bij TMC Group werken vierhonderd medewerkers. Sinds het begin van dit jaar is de divisie TMC Technology en ICT gesplitst. De divisie ICT concentreert zich op erp en technische software-ontwikkeling en infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-13T11:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.