Intel boert goed in tweede kwartaal

De financiële resultaten van Intel voor het tweede kwartaal zijn zeker goed te noemen: zo is de winst verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Toch hadden financieel analisten meer verwacht van de omzet.

Daarnaast zijn de verwachtingen van de chipproducent voor het komende kwartaal gematigd optimistisch. Deze twee factoren hebben de aandelenkoers van het bedrijf al doen dalen. Intel schat in de derde periode een omzet tussen 8,6 en 9,2 miljard dollar te halen. Het gemiddelde daaruit is dus 8,9 miljard, terwijl Intel tot voor kort nog 8,7 miljard had geschat. Dat was vóór de bekendmaking van de cijfers van het tweede kwartaal.

Wall Street-analisten hadden voor die net afgesloten perdioe gerekend op een omzet van 8,1 miljard dollar met een winst van ongeveer 1,8 miljard dollar. Intel boekte echter ’slechts’ 8,05 miljard omzet en 1,8 miljard dollar winst. Eerder had de processormaker zelf een omzet tussen de 8 miljard en 8,2 miljard dollar geschat.

De nu behaalde resultaten zijn ongeveer gelijk aan die van het voorgaande kwartaal. Vergeleken met de tweede periode een jaar geleden zijn de cijfers echter gestegen: de omzet met 18 procent en de winst met maar liefst 96 procent. De nu geboekte winst is iets lager uitgevallen door twee belastingkwesties, zo laat Intel weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-14T14:39:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.