ICT Automatisering positief ondanks omzetdaling

De omzet van ict-dienstverlener ICT Automatisering daalde de afgelopen drie kwartalen met 21 procent. De dienstverlener is positief over het vierde kwartaal en verwacht een minder sterke daling van de omzet dan in het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat voor reorganisatielasten is licht positief. De dienstverlener maakt de omzet over de eerste drie kwartalen niet bekend, maar zegt dat deze tussen de 50 en 55 miljoen euro ligt.

'Het derde kwartaal is de verslechtering van de omzet gestopt', zegt ICT Automatisering-ceo Bram Schot. De omstandigheden in de markt blijven uitdagend voor de dienstverlener. Ongeveer eenderde van de omzetdaling komt doordat klanten lagere tarieven betalen voor werkzaamheden.

De dienstverlener voerde in februari van dit jaar in Nederland een reorganisatie door. Deze werd aan het einde van het derde kwartaal afgerond. Ook de reorganisatie in Duitsland is afgerond. Per 30 september 2009 werken nog 915 medewerkers bij het bedrijf. Eind 2008 waren dat er 1015. 'De kosten hebben we omlaag kunnen brengen. Dat komt onder andere door de reorganisatie. Ook alle budgetten zijn bevroren', zegt Schot.

Vierde kwartaal

Voor het vierde kwartaal verwacht de dienstverlener een minder sterke daling van de omzet. De omzet zal in het kwartaal nog niet hoger uitvallen dan een jaar eerder. Over het gehele jaar 2009 verwacht de dienstverlener een omzetdaling. Hoe groot deze zal zijn, zegt Schot niet. Hij verwacht echter dat deze onder de 21 procent zal liggen.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus van dit jaar kondigde de dienstverlener aan dieper in de kosten te snijden. De halfjaarcijfers waren toen lager dan verwacht. Het bedrijf maakte het eerste halfjaar van 2009 een omzet van 39,4 miljoen euro, een daling van 19,4 procent vergeleken bij een jaar eerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-17T11:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.