AMD matig optimistisch over tweede helft 2004

AMD heeft het tweede kwartaal financieel gunstig afgesloten en is gematigd optimistisch voor de tweede helft van dit jaar. De chipproducent uit echter geen harde omzetverwachtingen.

De nettowinst bedroeg in het tweede kwartaal 32 miljoen dollar, terwijl de omzet op 1,3 miljard dollar lag. Analisten hadden 32 miljoen winst op 1,2 miljard dollar omzet verwacht. Een jaar geleden boekte AMD 140 miljoen dollar winst op 645 miljoen dollar omzet. Het eind juni afgesloten tweede kwartaal is de derde periode op rij waarin AMD winst boekt.

De nu onthulde gunstige resultaten zijn vooral te danken aan de productie van flash-geheugenchips. Die vorm van ’datavast’ geheugen is in gebruik in onder meer consumentenelektronica als gsm’s en handcomputers. AMD produceert flash-chips via een joint venture, Spansion genaamd, met Fujitsu.

AMD-president Hector Ruiz roemt zijn bedrijf om de herwonnen stabiliteit. Hij zegt dat te danken aan het introduceren van marktleidende technologieën, zoals de semi-64-bit processorachitectuur, het verbeteren van relaties met klanten en het verfijnen van de fabricage. Volgens Ruiz onderscheidt AMD zich hiermee van aartsrivaal Intel.

De topman is optimistisch voor de tweede helft van dit jaar, maar uit geen concrete verwachtingen voor omzet of winst. "Ik geloof dat de tweede helft een goede helft zal zijn", aldus Ruiz. AMD verklaart dat voorspellingen moeilijk zijn door de huidige economische omstandigheden, van zowel de it-industrie zelf als van diens afzetmarkten. De chipproducent verwacht een bescheiden groei in het derde kwartaal wat betreft de afzet van zijn processoren en geheugenchips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-16T08:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.