Hitt wint grote order voor scheepvaartsysteem

Dit artikel delen:

De Apeldoornse leverancier van navigatiesystemen voor luchtverkeer en scheepvaart Hitt levert aan drie Chinese steden nieuwe software en servers voor de begeleiding van scheepvaartverkeer. Het bedrijf levert een ISIS-server (Integrated Surveillance Information Services) voor de verzameling van scheepvaartinformatie en een VTS-systeem (Vessel Traffic Services). Dat is een softwarepakket om de veiligheid en doorstroming van goederenvervoer over water te verbeteren. De opdrachten hebben een waarde van 3,3 miljoen euro.

De opdracht is aanbesteedt door de Maritime Safety Administration (MSA) van de Chinese provincie Zhejiang. Het VTS-systeem wordt ook gebruikt in de Rotterdamse haven.

Bij de Chinese havenbedrijven wordt de ISIS-server gekoppeld met bestaande en het nieuwe VTS-systeem voor de begeleiding van scheepvaartverkeer. De Apeldoornse onderneming maakt de gegevens over scheepvaartbewegingen beschikbaar via een internettoepassing, zodat de informatie real-time is af te lezen.

Euronext

De Chinese provincie Zhejiang ligt ten zuiden van Sjanghai. De systemen worden ingezet in de steden Ningbo, Zhoushan en Hangzhou Bay. Ningbo is een belangrijk havengebied voor de petrochemische industrie en de vierde containerhaven van China. De Apeldoornse leverancier was al eerder actief in de haven van Sjanghai.

Hitt boekte in 2008 een omzet van 34 miljoen euro en een nettowinst van 4,8 miljoen euro. Bij het bedrijf werkten eind 2008 166 mensen. De leverancier is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-26T15:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.