Muziek zet de toon op de CeBIT 2010

De CeBIT 2010 besteedt aandacht aan internetontwikkelingen in de muziekindustrie. Tijdens CeBIT Sounds! praten tal van vertegenwoordigers uit deze wereld over nieuwe zakelijke modellen, intellectuele eigendomsrechten en muziekpiraterij. Het is een van de nieuwe initiatieven die de grootste ict-beurs ter wereld ontplooit om nieuwe doelgroepen aan te boren. De CeBIT 2010 vindt plaats van dinsdag 2 tot en met zaterdag 6 maart 2010 in Hannover.

De ict-handelsbeurs duurt volgend jaar een dag korter dan de editie van 2009, vertelt Bernd Heinold, vicepresident CeBIT. Centrale thema van de editie van 2010 luidt Connected Worlds en het gastland is Spanje. De vakbeurs presenteert er diverse nieuwe aandachtsvelden, exposities en festiviteiten. 'De CeBIT wil geen allesomvattende vakbeurs meer zijn, maar uitgroeien tot een platform waar de diverse doelgroepen uit de ict-wereld kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen.'

Om bezoekers meer op maat gesneden informatie te bieden, is CeBIT zich sinds 2007 meer op verticale markten gaan richten. Ook ligt de nadruk op de zakelijke ict-markt, en is er veel minder aandacht voor consumenten. Daar waar de twee markten elkaar raken, krijgt wel extra attentiewaarde in het beursprogramma. Zo staan op de CeBIT 2010 social media, 3D stereoscopie, tele-gezondheidszorg, domotica (met een Huis van de Toekomst), internet-tv, mobiele oplossingen en narrowcasting op het programma.

CeBIT-song

Speciale aandacht is er zelfs voor de muziekindustrie en ict onder de noemer CeBIT Sounds! Hierbij praten vertegenwoordigers uit de muziekwereld, van grote en kleine platenlabels tot aan leveranciers van muziekhardware en -software, over digitale ontwikkelingen. Ook is er een muziekfestival en zal Mousse T (Peppermint Jam Records) de CeBIT Song 2010 laten horen (hij maakte eerder in 2007 al een speciale beurstune).

Andere onderwerpen die breeduit worden behandeld, zijn breedband, groene ict, e-overheid, vaste en mobiele netwerken, bedrijfssoftware, rekencentra en computerwederverkopers.

SAP-dagen

Verder zijn de thema's beveiliging en bancaire automatisering in één hal bijeengebracht, vanwege de vele overlappende onderwerpen die langskomen, zoals autorisatie, authenticatie, encryptie, dataprotectie en de digitale handtekening. Nieuw is ook de aparte ruimten die zijn ingeruimd voor ict-onderwerpen die met het midden- en kleinbedrijf te maken hebben, intelligente verkeerstelematica en rfid.

De CeBIT-organisatie wil voorts de exposanten nauwer bij de beurs betrekken door hen de gelegenheid te geven zelf activiteiten te organiseren voor klanten en bezoekers. SAP organiseert bijvoorbeeld een vier dagen durende klantenconferentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zal OPTION NV,uit Leuven België, ook op de beurs aanwezig zijn met een standplaats? Dit is toch een Global gerespecteerd bedrijf.
De Hannover Messe is inderdaad top!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-01T16:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.