Bestuurders TMC weg na fiat aandeelhouders

De geschorste bestuurders Luuk Jeuken en Roy Roosen van ict-dienstverlener TMC hebben formeel ontslag genomen, nu de aandeelhoudersvergadering heeft ingestemd met de gedeeltelijke terugkoop van aandelen die de heren in het bedrijf hebben. De twee hadden hierover kortgeleden met de automatiseerder overeenstemming bereikt, maar wachtten nog op officiële goedkeuring door de vergadering van aandeelhouders.

De raad van commissarissen schorste commercieel directeur Roosen en operationeel directeur Jeuken half oktober. Er zou een principieel verschil van inzicht bestaan over het te voeren beleid en de strategie van de onderneming. Jeuken en Roosen waren het niet eens met het schorsingsbesluit. Volgens hen voldeed het besluit op zowel inhoudelijke als procedurele gronden niet aan de wettelijke en statutaire vereisten.

Uiteindelijk kwamen de partijen een schikking overeen. De regeling houdt in dat de twee directeuren ieder tweederde van hun aandelen in het beursgenoteerde bedrijf verkopen tegen de slotkoers van 11 november. Die was 7,98 euro, wat betekent dat de bestuurders elk bijna een miljoen euro krijgen. Jeuken en Roosen bezaten 36 procent van alle aandelen.

Verantwoordelijkheden

De twee opgestapte bestuurders waren samen met Thijs Manders mede-oprichter van de ict-dienstverlener. De raad van bestuur bestaat nu nog uit Manders en financieel directeur Rogier van Beek. Zij zullen het merendeel van de verantwoordelijkheden van Jeuken en Roosen op zich nemen. Een aantal commerciële en operationele taken wordt voor zover noodzakelijk gedelegeerd aan de directeuren van de werkmaatschappijen.

Bij TMC Group werken vierhonderd medewerkers. Sinds begin 2009 is de divisie TMC Technology en ICT gesplitst. De divisie ICT concentreert zich op enterprise resource planning (erp) en technische software-ontwikkeling en infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-03T17:09:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.