ICT-sector bezuinigt minder op personeel

sparen

Nederlandse ict-bedrijven hebben meer vertrouwen in de toekomst dan bedrijven in andere sectoren. Dat blijkt uit de Conjunctuur-enquête Nederland van de Kamer van Koophandel. De ict-ondernemers verwachten een omzetstijging en verwachten minder op personeel te bezuinigen in het vierde kwartaal van 2009.

Volgens de index van de Kamer van Koophandel, die loopt van -100 tot +100, is het vertrouwen bij de Nederlandse ondernemer -9. Ict-ondernemingen hebben een vertrouwen van +9 in de Nederlandse economie. Dat komt vooral doordat een groot deel van de ict-bedrijven een stijging van de omzet verwacht het komende kwartaal. 47 procent van de ict-ondernemingen verwacht een omzetstijging tegen 8 procent die een daling verwachten.

Over de winst zijn de ondernemers wat minder positief. 22 procentpunten van de ict-bedrijven is niet tevreden over de winstgevendheid van het bedrijf het derde kwartaal. Dat is overigens een procentpunt minder dan het oordeel van de ondernemers in alle sectoren. Deze positieve resultaten zijn merkbaar voor het personeel. De ict-sector verwacht het vierde kwartaal minder te bezuinigen op personeel dan de vorige kwartalen.

Krediet

Overigens heeft een groot deel van de bedrijven nog steeds last van de crisis. 18 procent zegt lastig krediet te kunnen krijgen. 10 procent van de ict-ondernemingen lijdt waardeverlies van beleggingen. Gemiddeld is dat 3 procent.

Niet het tekort aan arbeidskrachten, maar onvoldoende vraag wordt door de ict-bedrijven genoemd als grootste productiebelemmering. 48 procent van de bedrijven heeft hier last van. Dit is overigens een verbetering met een kwartaal eerder, toen noemde nog 51 procent deze reden als belemmering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed om te zien dat er in deze sector meer vertrouwen is. Door de economische crisis moesten bedrijven wel rationeler na hun IT investeringen kijken. IT Asset Managemen speelt een steeds relevantere rol. Kortom, IT moet een duidelijk meetbare meerwaarde vervullen. Dan is het vertrouwen gerechtvaardigd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-09T10:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.