Microsoft helpt Sun aan kwartaalwinst

Sun Microsystems heeft het vierde fiscale kwartaal (voorlopig) afgesloten met een forse winst van 795 miljoen dollar.

Die was bijna volledig te danken aan de 1,6 miljard dollar die Microsoft in april aan McNealy overmaakte na de schikking met Steve Ballmer. Zonder die storting was Sun blijven steken op een verlies van 169 miljoen dollar.
Toch kwam het goede nieuws dit kwartaal niet alleen uit Redmond. Sun Microsystems heeft kans gezien de kwartaalomzet met 4,3 procent te verhogen tot 3,11 miljard dollar. Dat was de eerste gerapporteerde omzetstijging in bijna drie jaar. De jaaromzet kwam net boven de 11 miljard dollar uit, een daling op jaarbasis met 2,2 procent.
Bestuursleden van Sun maakten melding van verbeterde omzetcijfers bij telecombedrijven, financiële dienstverleners en de overheid. Sun verkocht in het vierde kwartaal 18 procent meer servers dan in het kwartaal ervoor; op jaarbasis is de stijging zelfs 46 procent. De bruto winstmarge op de verkoop is echter in tien kwartalen nog niet zo laag geweest. Analisten zien daarin wederom een aanwijzing voor de verschuiving in de omzet naar lagergeprijsde producten, waarop Sun een veel lagere brutomarge maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-21T12:43:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.