Microsoft haalt schatkist leeg

Microsoft doet eindelijk waar Wall Street en institutionele beleggers al tijden om zeuren: aandelen opkopen en dividend betalen

Het bedrijf maakte gisteren drie stappen-zonder-weerga bekend. De aandeelhouders krijgen 32 miljard dollar uitgekeerd aan eenmalig dividend (3 dollar per aandeel). Bovendien koopt het bedrijf uit Redmond in vier jaar tijd voor dertig miljard dollar aan aandelen terug en verdubbelt het huidige jaarlijks uitgekeerde dividend.


Microsoft heeft tot voor kort altijd volgehouden dat de vele tientallen miljarden dollars in de schatkist noodzakelijk waren om de financiële gevolgen van de lopende juridische gevechten het hoofd te kunnen bieden. Bovendien was het de oorlogskas van Redmond, bedoeld voor overnames en deelnemingen.


De bekendmaking van gisteren maakt oprichter Bill Gates van Microsoft nog rijker in kasgeld dan hij al was. De beide dividendmaatregelen leveren Gates net geen vier miljard dollar op.
Hij heeft via een familiewoordvoerder bekend gemaakt dat daarvan 3,35 miljard dollar in de Stichting Bill en Melinda Gates gestort zal worden ‘gedurende een zekere tijdsperiode’. Wat er ondertussen met de miljarden gebeurt wilde hij niet zeggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-21T14:32:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.